RUTIERE: Coliziune intre un biciclist si un autoturism in Baia Mare.Dosare penale pentru comiterea de infractiuni la regimul rutier

Ieri, 14 septembrie, ora 19.00, politistii baimareni au intervenit la un accident rutier produs pe bulevardul Independentei din municipiu.
Politistii ajunsi la fata locului au constatat faptul ca un barbat de 52 de ani, in timp ce se deplasa pe o bicicleta pe partea carosabila a bulevardului Independentei dinspre strada Ion Luca Caragiale inspre bulevardul Decebal, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulementar de catre un alt barbat de 52 de ani din Baia Mare.
In urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului in cauza si vatamarea corporala a biciclistului care a fost transportat la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale.
Ambii conducatori de vehicule au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero in cazul biciclistului, iar in cazul soferului autoturismului rezultatul a fost de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Dr. Constantin Opris Baia Mare, unde i-au fost recoltate mostre de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
In cauza politistii din Baia Mare - Biroul Rutier au dispus masura retinerii pentru 24 de ore a conducatorului auto care este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducere sub influenta bauturilor alcoolice".

*****

In cursul zilei de ieri, politistii rutieri maramureseni au depistat patru barbati care au condus sub influenta bauturilor alcoolice.
Barbatii au varste cuprinse intre 35 si 57 de ani, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, acestia au avut o alcoolemie intre 0,44 mg/l si 1,28 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Unul dintre cei patru conducatori auto, a fost depistat de politisti conducand si fara a detine permis de conducere.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile sub aspectul comiterii de infractiuni la regimul rutier.

Le reamintim conducatorilor auto ca in Romania conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice este interzisa.
Iar legea prevede astfel: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange sau care la momentul testarii cu aparatul etilotest are o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda.
Pana cand nu vom constientiza ca siguranta pe drumurile publice incepe cu disciplinarea fiecaruia dintre noi, sute de vieti nevinovate vor fi curmate in fiecare an.

Articolul RUTIERE: Coliziune intre un biciclist si un autoturism in Baia Mare.Dosare penale pentru comiterea de infractiuni la regimul rutier apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PERCHEZItII DOMICILIARE: Peste 26.000 de tigari confiscate de politisti la Viseu de Sus si Petrova
Citeste
PRELUARE ACTUALMM: Spargatori de autoturisme retinuti in zona Vlad Tepes de doi tineri politisti care patrulau in zona (ACTUALIZARE)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.