ONLINE-UL: ,,Spatiul public" de acasa

Campania ,,De la copii pentru copii" continua. Un alt mesaj foarte util copiilor in prag de vacanta vine azi din partea unei fetite de 12 ani care stie foarte bine cum sa navigheze pe internet pentru a fi mereu in siguranta.

Pe langa faptul ca petrece un timp limitat pe internet si este monitorizata de parinti, stie sa aleaga cu grija fotografiile pe care le posteaza in spatiul online pentru a preveni victimizarea ei si a familiei.

De asemenea stie ca datele cu caracter personal nu se fac publice, pentru ca odata postate, nu mai detine controlul asupra lor. Oricine le poate salva si distribui mai departe.

Nu accepta cererile de prietenie ale persoanelor straine si cu atat mai mult nu accepta invitatiile persoanelor straine de pe internet.

Daca este amenintata sau hartuita in vreun fel in mediul online, stie ca parintii sunt cei care o pot ajuta, iar pentru situatii mai grave este important sa sesizeze politia, atat pentru binele ei cat si al altora care pot fi de asemenea victime ale aceluiasi agresor.

Si pentru ca vacanta de vara se apropie, politistii de prevenire va prezinta cateva alternative de petrecere a timpului liber pentru a nu fi tentati sa stati prea mult timp in fata calculatorului sau al telefonului.

Profitati de timpul frumos de afara. Soarele este foarte sanatos atat pentru minte, cat si pentru trup. Mergeti pe bicicleta, cu rolele, iesiti la o plimbare, la o inghetata, faceti drumetii. De asemenea miscarea va da un tonus bun si pofta de viata.

Bucurati-va cu masura de tot ce va ofera lumea in care traiti!

Articolul ONLINE-UL: ,,Spatiul public" de acasa apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

RUTIERE: Accident intre Satu Nou de Jos si Catalina, barbat depistat in Baita beat la volan, un altul retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si fara permis
Citeste
S-A ALES CU DOSAR PENAL / ACTUALIZARE: Baimarean care a sustras articole vestimentare retinut pentru 24 de ore de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.