RUTIERE: Accident intre Satu Nou de Jos si Catalina, barbat depistat in Baita beat la volan, un altul retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si fara permis

Ieri, la ora 15.45, a avut loc un accident de circulatie intre localitatile Satu Nou de Jos si Catalina. Politistii ajunsi la fata locului au identificat un sofer in varsta de 59 de ani, din Recea.
In urma verificarilor politistii au constatat ca intr-o curba la stanga a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un autoturism parcat in afara partii carosabile.
In urma impactului, o pasagera in varsta de 45 de ani, ocupanta locului din dreapta fata, a suferit vatamari corporale si a fost transportata la spital unde a ramas internata.
Politistii l-au testat pe conducatorul auto cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile.

o Ieri, politistii din Baia Mare au luat masura retinerii pentru 24 de ore fata de un barbat, pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducere fara permis.

ACTUALIZARE: Judecatoria Baia Mare a dispus masura arestarii preventive pentru 30 zile, fata de barbatul de 65 de ani din Baia Mare, care marti, 9 iunie a fost depistat in trafic avand o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat& & si fara sa detina dreptul de a conduce.

Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducere fara permis.

Politistii reamintesc faptul ca fiecare conducator auto care urca la volan sub influenta bauturilor alcoolice reprezinta un risc major atat pentru sine cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Pierderea libertatii in urma comiterii unor infractiuni rutiere nu este un mit. Politistii sunt vigilenti si aplica cu strictete prevederile legale atunci cand depisteaza in trafic conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

Consecintele unor asemenea abateri sunt de cele mai multe ori foarte grave. Pe langa pierderea libertatii celui care este vinovat de producerea accidentului, pot exista si victime colaterale, care sa isi piarda viata.

In fapt, marti 9 iunie, ora 14:20, politistii baimareni au oprit pentru verificari un tractor care circula pe strada Limpedea din municipiu. In urma verificarilor, politistii au identificat conducatorul auto ca fiind un barbat de 65 de ani din oras si au constatat ca acesta are dreptul de a conduce anulat.
Deoarece emana halena alcoolica, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Dr.Constantin Opris din Baia Mare, unde i s-au recoltat probe de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

o Aseara, la ora 22:45, politistii din Tautii Magheraus au oprit pentru control un autoturism pe raza localitatii Baita. In urma verificarilor, politistii au identificat la volanul autoturismului un barbat de 57 de ani din localitate.
Intrucat acesta emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Seini unde i-au fost recoltate probe biologice de sange.
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Articolul RUTIERE: Accident intre Satu Nou de Jos si Catalina, barbat depistat in Baita beat la volan, un altul retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si fara permis apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Consacrarea celor doi noi episcopi va avea loc pe 21 iunie in Catedrala Arhiepiscopala Majora "Sfanta Treime" din Blaj
Citeste
ONLINE-UL: ,,Spatiul public" de acasa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.