INFRACtIUNI: Minori depistati imediat dupa ce au incercat sa fure benzina, satmarean prins in flagrant in timp ce incerca sa vanda ilegal alcool

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au prins in flagrant un satmarean care incerca sa plaseze ilegal unei persoane din Baia Mare peste 100 litri alcool. Acesta a fost depistat la finalul saptamanii trecute pe strada Granicerilor din municipiu.
Intrucat cei 109 litri bautura prezenta caracteristici organoleptice ale alcoolului, produs accizabil detinut in afara unui antrepozit fiscal, peste limita prevazuta de lege si era nemarcata potrivit reglementarilor legale in vigoare, a fost ridicata si indisponibilizata la sediul politiei pana la finalizarea cercetarilor.
Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit prezentului titlu, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 40 litri alcool etilic.

Sambata, 06 iunie in jurul orei 23.30, politistii din Baia Mare au fost sesizati prin SNUAU 112 de catre un barbat despre faptul ca pe strada 8 Martie sunt doua persoane suspecte, cu un un comportament ciudat.
Politistii ajunsi la fata locului au efectuat verificari si au gasit doua canistre a cate 10 litri din material plastic si un furtun transparent din cauciuc. De asemenea au observat faptul ca busonul din dreapta de la rezervorul unei autoutilitare este desfacut.
A fost intensificata patrularea in zona, iar la scurt timp politistii au identificat un tanar de 16 ani si au stabilit ca acesta, impreuna cu un alt tanar de 14 ani au incercat sa sustraga carburant dintr-un camion parcat.
Politistii au identificat si partea vatamata, care nu a dorit sa depuna plangere.
In cauza se desfasoara cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa la furt calificat.
Multumim tuturor cetatenilor care semnaland orice posibile incalcari ale legii contribuie la combaterea criminalitatii in mod activ.

Controale pe drumurile publice pentru depistarea persoanelor care transporta ilegal material lemnos

Saptamana trecuta, politistii Serviciului de Ordine Publica au organizat o actiune de amploare pentru identificarea si dispunerea masurilor legale fata de persoanele care comit fapte ilegale in domeniul silvic.
Activitatile au vizat modul in care se respecta normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea si comercializarea materialelor lemnoase, de catre operatorii economici din domeniu si transportatorii de astfel de materiale.
In cadrul actiunii, politistii de ordine publica au fost sprijiniti de specialisti din cadrul Directiei Silvice Maramures si politisti locali.
Astfel au fost efectuate 27 de controale, toate pe drumurile publice. Au fost verificate 390 de autovehicule, dintre care 60 transportau lemn.
Ca urmare a verificarilor au fost constatate trei infractiuni si au fost aplicate 86 de sanctiuni contraventionale. Trei dintre acestea au fost la Legea 171/2020 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar celelalte sanctiuni au fost aplicate pentru abateri rutiere. Valoarea amenzilor a fost de peste 33 000 lei.
De asemenea a fost confiscat 86.04 mc, in valoare de peste 21 000 de lei si au fost retinute doua permise de conducere.

Targu Lapus: politistii au identificat un barbat banuit de comiterea unui furt din locuinta

Politistii orasului Targu Lapus au actionat cu operativitate, dupa ce au fost sesizati cu privire la comiterea unui furt din locuinta. In fapt ieri, 08 iunie, in jurul orei 15.00, un barbat din Boiereni a sesizat faptul ca din locuinta sa a fost sustrasa o suma de bani.
Primele verificari ale politistilor au relevat ca banuit de comiterea faptei este un consatean de 38 de ani, care ar fi profitat de faptul ca persoana vatamata ar fi fost sub influenta alcoolului.
In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt si se continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a modului de comitere a faptei.

Articolul INFRACtIUNI: Minori depistati imediat dupa ce au incercat sa fure benzina, satmarean prins in flagrant in timp ce incerca sa vanda ilegal alcool apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ABUZ AL POLITIEI RUTIERE / ACTUALIZARE: Un om de afaceri din Iasi a ramas fara permis dupa o depasire "neregulamentara" la Satulung (VIDEO)
Citeste
VIOLENtA IN FAMILIE: Ordine de protectie emise de politistii maramureseni pe numele a patru soti agresori
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.