Fetele au batut Gloria Bistrita si isi pastreaza locul pe podiumul clasamentului

VICTORIE PENTRU MINAUR! Miercuri dupa-amiaza, peste 1.200 de oameni au tinut sa asiste la meciul dintre CS Minaur si Gloria Bistrita, din etapa a 19-a a Ligii Florilor MOL. Un meci important pentru ambele echipe, care se bateau pentru locul 3 in clasament si pentru un loc de cupa europeana. Minaur s-a impus cu 30-27 si are acum 9 puncte mai multe decat Gloria. La cum au mers lucrurile in ultima vreme, putem spune ca CS Minaur are sanse reale de a prinde o cupa europeana, mai ales ca insa este pe doua fronturi, campionat si Cupa Romaniei.

Echipa din Bistrita a acuzat o stare de oboseala evidenta, dupa ce duminica au jucat in sferturile Cupei EHF cu Herning-Ikast. Sigur, Gloria are si jucatoare de rezerva foarte bune, astfel ca ne-am temut mult de tot de acest meci. Pasca a inceput meciul cu Tetean, Vasileuskaya si Moroianu, dupa care, la 5-1 , le-a introdus in teren pe Ardean Elisei si pe Pristavita, care au adus echilibru in echipa si pana in min. 20 s-a restabilit egalitatea: 10-10. Poarta n-a prins mai nimic nici de o parte, nici de alta, astfel ca s-a marcat pe banda rulanta. Minaur s-a desprins la doua goluri pe finalul primei parti, dar Dinca a inscris cand mai erau patru secunde si s-a intrat la cabine cu 15-14.

Am avut echilibru pana la 17-17 .

Excelenta evolutia Szylwiei Lisewska, care a marcat nu mai putin de 13 goluri. Chiar daca noua sunt de la 7m, e bine ca a ratat unul singur si acela cand nu mai conta. De asemenea, Burlachenko si Seraficeanu au facut un meci bun, iar Rysankova este in crestere. Nu trebuie sa omitem aportul apararii, care a fost din nou la inaltime.

Urmatorul meci pentru CS Minaur este pe 12 martie, de la ora 18.00, in deplasare, cu SCM Gloria Buzau, meci din cadrul sferturilor de finala din Cupa Romaniei Fan Curier. Apoi, avem o pauza pana pe 4 aprilie.

Declaratii dupa meci

"Sunt foarte multumit de toata saptamana pe care am avut-o, incepand cu jocul cu Craiova, apoi urmand meciul de la Rapid si, sa zicem, cireasa de pe tort, astazi cu Bistrita, echipa care si-a jucat in mare masura sansa la cupe europene aici, pentru ca diferenta dintre primele clasate s-a marit. Vor fi insa multe surprize pana la finalul sezonului. Pentru noi, urmeaza un meci dificil pentru accederea in Final Four-ul Cupei Romaniei, la Gloria Buzau acasa, echipa care n-a pierdut prea multe puncte acasa. Mergem sa ne batem, sa fortam calificarea, iar dupa asta urmeaza o vacanta fortata. Avem patru fete la Lotul A si cel de tineret .

"Ne bucuram ca am castigat acest meci foarte greu. A fost un joc foarte important pentru a ne mentine pe locul trei in campionat. Cu ajutorul colegelor, al sustinatorilor, al tuturor, am reusit sa facem o figura frumoasa. Cu multa munca si foarte multa daruire cred ca putem termina sezonul acesta pe locul al treilea. Cred cu tarie", a declarat Sonia Seraficeanu .

"Cu siguranta ca se putea mai mult azi, cu siguranta ca suntem obositi, cate un pic din fiecare. La 17-17 s-a consumat momentul psihologic al jocului, cand am luat doua goluri foarte repede, pe niste greseli ale noastre. Cred eu ca o echipa atat de in forma ca Minaur la ora asta este greu de batut. Jocul greseala asteapta. 40 de minute am stat bine in joc, apoi a venit o sincopa de unde ne-a fost greu sa revenim. Trebuie sa facem o analiza foarte clara la noi, pentru ca suntem la a treia infrangere consecutiva in campionat, insa sper eu ca meciul de la Ikast sa ne dea un imbold. Acolo vom juca fara niciun fel de presiune, pentru ca nu avem absolut nimic de pierdut. Suntem la momentul care suntem, in sport astazi esti sus maine esti jos, se poate intampla orice. Trebuie sa crezi in tine, in tot ceea ce faci, pentru ca nu exista formule magice. Puterea noastra sta in echipa si trebuie doar sa ne adunam", a spus Horatiu Pasca antrenorul Gloriei.

"A fost un meci foarte greu, ne-am dorit foarte mult victoria, dar se pare ca n-am reusit la final. Se resimte si oboseala, dar asta nu este o scuza. Probabil ceva se intampla, speram sa ne revenim cat mai repede si sa aducem cat mai multe victorii. Noi mergem cu nationala in Muntenegru sa ne jucam sansa noastra. Trebuie sa ne jucam sansa, de aia vom fi acolo. Nu ne predam inainte sa ajungem acolo", a declarat Nicoleta Dinca, jucatoare a Gloriei.

CS Minaur Baia Mare – Gloria Bistrita: 30-27

Sala Polivalenta "Lascar Pana"; cca 1.200 spectatori
Arbitri: Mihai Pirvu , Yaroslava Burlachenko 5/6, Sonia Seraficeanu 5/8, Helena Rysankova 3/5, Andreea Popa 2/2, Camelia Hotea 1/1, Oana Bondar 1/1, Larisa Tamas, Petruta Argyelan, Roxana Szolosi, Anca Polocoser, Oana Cirstea 0/2, Maria Shteriova 0/2, Madalina Conache. Antrenori: Costica Buceschi, Magda Kovacs, Claudia Cetateanu

Gloria Bistrita: Darly Zoqbi de Paula , Bianca Zegrean, Valentina Ardean Elisei 6/9, Teodora Bloj, Maria Tanc, Laura Pristavita 3/8, Dzyiana Ilyina 4/8, Natalia Vasileuskaya 1/2, Andreea Tetean 1/2, Magdalena Paraschiv, Mariana Costa 0/2, Andra Moroianu 3/7, Daniela Ratiu 2/2. Antrenori: Horatiu Pasca, Radu Moldovan, Gabriel Borodi

Etapa 19

HC Dunarea Braila – CSM Bucuresti: 23-33
SCM Ramnicu Valcea – SCM Craiova: 27-22
CS Minaur Baia Mare – Gloria Bistrita: 30-27
SCM Gloria Buzau – HC Zalau
CSM Slatina – CSU Cluj Napoca
AHCM Slobozia – Rapid Bucuresti
Magura Cisnadie va sta

Clasament

Ramnicu Valcea – 43p – 17
CSM Bucuresti – 40p – 18
Gloria Buzau – 32p – 17
Dunarea Braila – 30p – 17
Gloria Bistrita – 27p – 17
CS HC Zalau – 27p – 16
SCM Craiova – 27p – 18
Magura Cisnadie – 24p – 16
CSM Slatina – 16p – 16
Rapid Bucuresti – 6p – 16
CSU Cluj-Napoca – 6p – 17
AHCM Slobozia – 4p – 15
Etapa 20. Sambata, 4 aprilie: Zalau – CS Minaur; Bistrita – Slobozia; Rapid – Rm. Valcea; Craiova – Dunarea; CSM Bucuresti – Slatina; CSU Cluj – Cisnadie. Gloria Buzau va sta. In data de 11 martie se va disputa meciul restant dintre CSMB si Rm. Valcea. Cealalta restanta, Slobozia – CSMB, va avea loc pe 29 aprilie.

Liga Florilor pentru Minaur

Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Etapa 4
Etapa 5
Etapa 6
Etapa 7
Etapa 8
Etapa 9 – anulat
Etapa 10
Etapa 11
Etapa 12
Etapa 13
Etapa 14
Etapa 15
Etapa 16
Etapa 17
Etapa 18
Etapa 19
Etapa 20 : HC Zalau – CS Minaur
Etapa 21 : CS Minaur – SCM Gloria Buzau
Etapa 22 : Corona Brasov – CS Minaur – anulat
Etapa 23 : AHCM Slobozia – CS Minaur
Etapa 24 : CS Minaur – SCM Rm. Valcea
Etapa 25 : Dunarea Braila – CS Minaur
Etapa 26 : CS Minaur – CSM Slatina.

Lotul CS Minaur

Portar: Ana Maria Mazareanu , Cristina Ciausescu
Extrema stanga: Oana Cirstea
Inter stanga: Sylwia Lisewska
Centru: Roxana Szolosi
Inter dreapta: Paulina Masna
Extrema dreapta: Sonia Seraficeanu
Pivot: Oana Bondar
Antrenori: Costica Buceschi, Magda Kovacs si Claudia Cetateanu

Sursa info si foto: Minaur.ro

Oameni din toata tara ies in strada si formeaza cel mai mare focus-grup pe tema crizei climatice
Citeste
Primarii comunelor din Maramures, pregatiti pentru situatii de urgenta de catre pompieri
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.