Primarii comunelor din Maramures, pregatiti pentru situatii de urgenta de catre pompieri

INSTRUCTAJ DE Specialistii Serviciului Pregatire pentru Interventie si Rezilienta Comunitatilor, din cadrul I.S.U. Maramures, au desfasurat astazi, in Sighetu Marmatiei, instructajul de pregatire anual cu primarii comunelor din zona.

Tematica abordata cu primarii, in calitate de presedinti ai comitetelor locale pentru situatii de urgenta, a cuprins, printre altele, cooperarea pe linia activitatilor cu specific operativ intre pompieri si comitetele locale pentru situatii de urgenta, aspecte legislative privind activitatea de avizare/autorizare, obligatiile primarilor, in conformitate cu Legea nr. 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor, respectiv prevederile O.M.A.I. nr.75, din 27.06.2019, pentru aprobarea criteriilor de performanta, privind constituirea, incadrarea si dotarea serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta.

Cei prezenti au abordat si aspecte privind desfasurarea concursurilor profesionale cu serviciile voluntare pentru situatii de urgenta. Pompierii au mai efectuat un instructaj cu primarii de municipii si orase, pe parcursul zilei de marti, 3 martie. Instructajele cu primarii vor continua maine, in Baia Mare, cu edilii comunelor din zona.

Informatii furnizate de ISU Maramures

Fetele au batut Gloria Bistrita si isi pastreaza locul pe podiumul clasamentului
Citeste
Finul Ministrului Mediului, facut peste noapte expert la ANCOM, pe 2.000 euro/luna, printr-un concurs rusinos
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.