Femeie de 41 ani aflata in carantina confirmata cu virusul covid-19

Pana astazi, 18 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 . Dintre cei 260 de cetateni care au contactat virusul, 19 sunt declarati vindecati si au fost externati.

De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, dupa cum urmeaza: 7 in Bucuresti, 3 in Brasov, 2 in Constanta, cate unul in Maramures si Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacti ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate in carantina. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 2 ani si 57 de ani.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.510 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 . Alte 26.545 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

UPDATE: Informare de presa

Persoana de sex feminin, in varsta de 41 ani, carantinata, asimptomatica, dar confirmata cu test pozitiv. A fost transportata la sectia de infectioase a Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei. Vine din Italia. Nu este contact cu al doilea caz confirmat. Este sub supravegherea medicilor si primeste tratament adecvat.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate in 8 unitati sanitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

In stocul unitatilor sanitare care realizeaza diagnosticarea se afla in acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculara . Mentionam ca SC Unifarm SA achizitioneaza si distribuie in permanenta catre unitatile sanitare, pe baza de comanda, teste de diagnostic.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 51 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul directiilor de sanatate publica au aplicat amenzi in valoare de 1.835.000 lei unui numar de 120 persoane pentru nerespectarea masurii autoizolarii.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor.
De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp.

In continuare va prezentam situatia privind infectarea cu virusul COVID – 19 la nivel european si global:

Pana la data de 18 martie 2020, au fost raportate 70.989 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Franta, Germania, Spania si Regatul Unit.

TARA CAZURI CONFIRMATE DECEDATI VINDECATI*
Italia 31.506
Spania 11.178
Franta 7.730 12
Germania 7.156
Regatul Unit 1.950

Sursa: Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor

SITUATIE GLOBALA LA 18 MARTIE 2020
CAZURI CONFIRMATE DECEDATI VINDECATI*
194.909

  • datele din paranteze reprezinta numarul de cazuri noi, in intervalul 17-18 martie

Grupul de Comunicare Strategica

Un detinut a facut foc in celula
Citeste
Sistem de inchidere al portbagajului modificat pentru a ascunde tigari
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.