Un detinut a facut foc in celula

Incendiu la Penitenciarul Satu Mare, situat chiar langa Tribunalul Satu Mare. Alarma a fost data astazi, in jurul orei 20.20. Potrivit informatiilor PresaSM, la fata locului au ajuns trei autospeciale de stingere cu apa si spuma ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Unitatea de Terapie Intensiva Mobila si mai multe echipaje ale Inspectoratului Judetean de Politie.

Inca nu se cunosc circumstantele in care a pornit incendiu, din cauza naturii obiectivului, informatiile fiind comunicate cu foarte multa rezerva.

Potrivit primelor informatii, se pare ca unul dintre detinuti ar fi dat foc la ceva materiale combustibile intr-una dintre celulele de detentie.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre o revolta iscata la penitenciar si se zvoneste ca ar fi si persoane decedate.

ACTUALIZARE 1

Se pare ca in urma incidentului sunt cinci victime, dar deocamdata nu se cunoaste starea lor.

ACTUALIZARE 2 – ISU Satu Mare

"Incendiu la Penitenciarul Satu Mare. Ora anuntarii: 20:22. Fortele de interventie: 3 autospeciale de stingere cu apa si spuma, 3 ambulante SMURD si 4 ambulante SAJ. Incendiul a fost lichidat, insa au fost inregistrate 5 victime. 3 persoane decedate si 2 persoane in stare grava. In acest moment cele 2 persoane sunt transportate la UPU Satu Mare.
Alte 5 persoane au fost evaluate medical la fata locului si nu necesita transport la spital", transmite ISU Satu Mare.

Incendiu la Penitenciarul Satu Mare

VIDEO. Trei morti si doi raniti grav intr-un incendiu la Penitenciarul Satu Mare. DETALII pe PresaSM ——> https://bit.ly/33AsTcE

Publiee par Presa Satu Mare sur Mercredi 18 mars 2020

ACTUALIZARE 3: Comunicat Administratia Nationala a Penitenciarelor

"Va informam ca, astazi, 18.03.2020, in jurul orei 20:30, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost inregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de detinere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan initiat de zece persoane private de libertate cazate in aceeasi camera de detinere, a fost solicitat, de indata, sprijinul echipajelor ISU. Totodata, la fata locului s-au deplasat si echipaje ale SMURD, in vederea acordarii primului ajutor persoanelor implicate.

In ciuda interventiei prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, in prezent acordandu-se ingrijiri medicale pentru doua dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate in aceeasi camera de detinere se afla in afara oricarui pericol.

In vederea prevenirii oricaror situatii de risc generate de fumul degajat, intreaga sectie de detinere a fost evacuata. Subliniem ca nu a fost necesara acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte sectii de detinere, starea de spirit in randul acestora fiind corespunzatoare. De asemenea, nu au rezultat vatamari ale politistilor de penitenciare aflati in serviciu.

Incidentul a fost notificat judecatorului de supraveghere a privarii de libertate, in prezent desfasurandu-se demersuri in vederea sesizarii unitatii de parchet responsabile.

Cauzele si imprejurarile producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate in efectuarea cercetarilor.

Subliniem ca incendiul s-a produs imediat ulterior efectuarii apelului de seara, procedura in cadrul careia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemultumiri."

Trei detinuti au murit si doi sunt in stare grava dupa un incendiu la Penitenciarul Satu Mare
Citeste
Femeie de 41 ani aflata in carantina confirmata cu virusul covid-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.