Sistem de inchidere al portbagajului modificat pentru a ascunde tigari

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 2.500 pachete tigari care se aflau in portbagajul unui autoturism condus de un cetatean roman, pe care acesta intentiona sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere din zona.

Ieri, 17 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus, judetul Maramures, au desfasurat o actiune in zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

Astfel, in jurul orei 09.00, politistii de frontiera au oprit in trafic, pentru control, pe raza localitatii de frontiera Salistea de Sus, judetul Maramures, un autoturism marca Audi A6, inmatriculat in Romania.

Masina era condusa de catre cetateanul roman M. I., in varsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, iar la controlul autoturismului acesta a declarat politistilor de frontiera ca portbagajul este blocat si nu se poate deschide.

Drept urmare, s-a luat masura conducerii autoturismului in cauza impreuna cu soferul la sediul Politiei de Frontiera, in vederea efectuarii unui control amanuntit a mijlocului de transport.

Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul ca portbagajul se deschide cu un mecanism improvizat, ascuns sub placuta cu numarul de inmatriculare, iar in interior s-au descoperit cinci colete cu tigari.

In urma inventarierii baxurilor descoperite in portbagaj a rezultat cantitatea de 2.490 de pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 29.100 lei.

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul tigarilor, in valoare de 7.230 lei, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, iar in continuare se fac verificari sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Dragomiresti, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

Femeie de 41 ani aflata in carantina confirmata cu virusul covid-19
Citeste
Foc de vegetatie uscata la bogdan voda, borsa, botiza, gardani, moisei, Sieu, viseu de jos
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.