DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "De doi ani, politicile de sanatate ale Guvernului asumate de ministrul Sanatatii se dovedesc un esec"

In fiecare zi, de doi ani, politicile de sanatate ale Guvernului asumate de ministrul Sanatatii se dovedesc un esec.

Pacat ca trebuie sa moara oameni pentru ca Premierul Romaniei sa inteleaga ca ministrul Sanatatii este o povara pe sanatatea a milioane de romani.

Ministrul Sanatatii pune in pericol un intreg sistem sanitar, problemele de sanatate publica sunt la nivel de tabloid, superficiale, fara solutii si au transmis mereu panica in randul populatiei. Totul este rezolvabil si se poate preveni, dar inca nu a pus in practica nicio solutie concreta pentru pacientii si angajatii din unitatile medicale.

O cariera de 40 de ani in Sanatate cu zeci de ministri si tot atatea idei de reforma m-au adus la o concluzie simpla: Reforma sanitara actuala este o improvizatie si tot ce conteaza este imaginea personala a unui ministru al Sanatatii, nu suferinta bolnavilor.

Un neprofesionist care doar dispune controale in spitale, controale incrucisate, anchete, ameninta, induce panica de epidemii, declanseaza mecanismele de aparare civila ale UE, vrea sa gestioneze probleme de sanatate pe care nu le cunoaste, dovedeste ca de doi ani sistemul sanitar din Romania este in destructurare si haos.

Tragedia dintr-un spital, pentru ministrul Sanatatii este un moment nu de a rezolva probleme grave din sistemul sanitar ci de a-si corecta imaginea personala, fara sa simta care sunt problemele reale de sanatate ale romanilor.

Faptul ca Premierul a trimis-o la spitalul cu morti si in alte spitale sa improvizeze solutii tardive nu remediaza dezastrul din Sanatate pentru ca gandirea ministrului Sanatatii este haotica si nu corespunde cu realitatea din mediul sanitar.

 

Dr. Viorica Chereches,

deputat de Maramures

Barbat inselat de un valutist la colt de strada
Citeste
Prefectul de Maramures si inspectorul sef al ISU Maramures au inceput verificarile institutiilor de invatamant
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.