Prefectul de Maramures si inspectorul sef al ISU Maramures au inceput verificarile institutiilor de invatamant

PREGATIRI PENTRU NOUL AN SCOLAR  Prefectul Vasile Moldovan si inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures, colonel Pavel Baltaru s-au deplasat in teren pentru efectuarea de verificari cu privire la stadiul pregatirii unitatilor de invatamant pentru noul an scolar de invatamant 2019-2020.

"Avand in vedere dispozitiile domnului Viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale Romaniei, Ministru interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, am verificat stadiul pregatirii la unitati de invatamant de nivel prescolar, primar-gimnazial si liceal. Avem unitati de invatamant care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase si care trebuie sa efectueze lucrari la acoperisul cladirii, respectiv sali de clasa, fatada si copertine afectate de grindina.

La Gradinita cu Program Normal din localitatea Baita se lucra la schimbarea integrala a acoperisului si izolarea termica a imobilului. De asemenea, sunt unitati de invatamant in care se efectueaza lucrari de reparatii curente si igienizari. Impreuna cu inspectorul sef Pavel Baltaru am decis acordarea sprijinului necesar unitatilor de invatamant pentru obtinerea autorizatiei/avizului de securitate la incendiu, dar si pentru intocmirea planului de securitate la incendiu, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare", a spus prefectul Vasile Moldovan.

In Maramures au fost cuprinse in programele PNDL 82 de unitati de invatamant. S-au finalizat lucrarile la 19 cladiri si sunt in executie la alte 35 de cladiri. Actiunile de verificare a unitatilor de invatamant in vederea asigurarii inceperii in bune conditii a anului scolar vor continua si in perioada urmatoare.

 

Informatii furnizate de Institutia Prefectului – Judetul Maramures

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "De doi ani, politicile de sanatate ale Guvernului asumate de ministrul Sanatatii se dovedesc un esec"
Citeste
O minora din Poienile de Sub Munte si una din Targu Lapus, declarate disparute, gasite de politisti la iubitii lor
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.