Baia Mare s-a calificat in a doua runda competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2022

Eforturile sustinute ale primarului Catalin Chereches si ale tinerilor implicati in proiect pentru a obtine titlul de Capitala Europeana a Tinerilor se vad din ce in ce mai mult. Forumul European al Tinerilor a anuntat faptul ca juriul care decide cine va primi acest titlu a ales Baia Mare printre cele cinci municipalitati care trec in a doua runda. Suntem pe lista scurta!

Juriul a considerat candidatura municipiului Baia Mare ca fiind una dintre cele care au indeplinit cele mai multe dintre criteriile existente pentru obtinerea acestui onorant titlu.

"Vestea buna ne-a fost transmisa oficial de catre Anna Widegren, secretarul general al Forumului European al Tinerilor. Inainte de a continua acest mesaj pentru voi, vreau sa le multumesc inca o data, din suflet, tinerilor fara de care acest proiect curajos ar fi ramas doar la stadiul de vis. Va multumesc si va felicit, dragilor! Impreuna scriem istorie pentru Baia Mare! Nu ne culcam pe o ureche, mai avem mult de lucrat si de slefuit pentru a obtine onorantul titlu. Insa atunci cand ni se transmite faptul ca juriul care decide castigatorul considera programul propus de municipiul Baia Mare ca fiind "unul dintre cele mai interesante" si care, alaturi de alte patru municipalitati, a "indeplinit cele mai multe dintre criteriile" impuse in aceasta competitie… atunci nu putem sa nu fim mandri putin Am ajuns departe, suntem fericiti si increzatori, dar si mai determinati ca la inceput. Mai avem de trecut un hop pentru a ajunge in cea de a treia runda, cea finala. In noiembrie 2019 vom fi in fata juriului european impreuna cu tinerii care au pus umarul la proiect si vom incerca sa facem o figura frumoasa. Pana atunci, tragem tare sa fim cei mai buni. Capitala Europeana a Tineretului 2022 va fi anuntata oficial in cadrul Forumului Consiliului Tinerilor in Amiens, in noiembrie 2019. Doamne ajuta!", a scris Catalin Chereches pe Facebook.

Chiar daca a ajuns atat de departe, Baia Mare mai are de trecut un hop. Pentru a ajunge in cea de-a treia, totodata finala, etapa, la finalul lunii septembrie 2019. Juriul se va reuni in noiembrie 2019, cand in fata lor vor veni reprezentantii oraselor finaliste, respectiv primarul si tinerii implicati in proiect. Ei vor trebui sa isi sustina propunerile in fata juriului pentru ca juratii sa poata lua o decizie.

Capitala Europeana a Tineretului 2022 va fi anuntata oficial in cadrul Forumului Consiliului Tinerilor in Amiens, in noiembrie 2019.

 

Adrian Barbur/ActualMM

MaiDulce.ro
Citeste
PREMIERA ACTUALMM.RO: ACCIDENT GRAV IN BAIA MARE – Motociclist grav ranit si pieton in coma dupa o urmarire ca in filme
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.