MaiDulce.ro

A inceput, pe 11 martie, Postul Mare, care precede sarbatoarea Invierii Domunului, asa-numita "moarte a mortii". Este cel mai strict post al anului crestin, si deci cel mai dificil de tinut. Ca orice post, el nu presupune doar restrictii de ordin alimentar, ci si restrictii sufletesti – de altfel, de multe ori acestea sunt chiar mai importante.

Desigur ca orice credincios va face eforturi sa respecte regulile Postului Mare. E important sa nu mancam de dulce si sa nu ne ghiftuim, indiferent de ziua saptamanii in care ne aflam. Cu toate acestea, sa nu uitam ca printre noi se afla copii sau poate adulti care suporta mai greu un regim alimentar atat de strict. Nu suntem toti ingeri, asta e adevarul! Pentru toti micii si marii pofticiosi au fost invemtate dulciurile de post, care, fara sa contina ingrediente de dulce, ne ofera totusi un mic rasfat, in limite acceptabile.

Retetele de prajituri de post sunt, desigur, mult mai putine decat retetele de prajituri de dulce. Totusi, ele nu sunt neaparat mai putin apetisante. In aceste prajituri, ouale, laptele, smantana si untul sunt inlocuite cu ingrediente permise in post, dar care nu fac produsele sa fie mai putin delicioase.

Vedetele acestui gen de prajituri as indrazni sa spun ca sunt Brownie si prajitura cu foi de bulion, numita si "Camara bunicii", ambele disponibile la Cofetaria Mai Dulce .

 

 

Brownie contine, desigur, cacao din belsug, dar si alte ingrediente care iti lasa gura apa, precum visinele, merisoarele, arahidele usor prajite si crocante. Este un chec bogat si foarte aromat, care, odata gustat, te "teleporteaza" direct in rai. Cat despre Camara bunicii, sau prajitura cu foi cu bulion, ea contine totodata magiun si gem de caise, o combinatie care o face absolut irezistibila.

 

 

Desigur, pentru cei mai putin traditionalisti, si deci dispusi sa testeze arome noi, exista si prajiturile raw vegan, care nu contin faina, oua, zahar si lactate, ci multe fructe, fiind tototdata un desert delicios si sanatos. La Cofetaria Mai Dulce din centrul Baii Mari gasiti praituri raw vegan in mai multe variante.

 

Exista pacate si exista placeri nevinovate. O felie de prajitura buna intra in cea de-a doua categorie. Nu cantitatea face diferenta, ci calitatea. Iar calitatea tine de alegerea ingredientelor, cat mai proaspete, precum si de dragostea si daruirea cu care prajiturile sunt pregatite. Pentru ca dulciurile nu sunt doar suma ingredientelor din care sunt compuse, ci mult mai mult decat atat: ele transmit energia pozitiva a cofetarilor care le-au pregatit cu grija si cu multa atentie la detalii.

Asa ca in Postul Mare de anul acesta nimeni nu va mai fi indispus, nimeni nu va mai bombani. Caci toti vom avea o mica bucurie dulce, care sa ne faca mai veseli si mai ingaduitori. Pana la urma, crestinismul inseamna dragoste si bunavointa fata de semenii nostri, un suflet usor si o atitudine pozitiva.

Iar pentru Pasti, Cofetaria Mai Dulce va fi la inaltime, cu prajituri traditionale proaspete si gustoase. Sa te lingi pe degete, nu alta!

 

6 mii de pachete cu tigari descoperite de politistii de frontiera intr-o masina
Citeste
Baia Mare s-a calificat in a doua runda competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2022
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.