Agentii economici se alatura campaniei umanitare de sprijinire a Ucrainei – In Maramures ajung donatii din toate tarile Uniunii Europene

La centrul logistic de la Halmeu au ajuns astazi 8 tiruri pline cu ajutoare pentru refugiatii ucraineni, constand in produse necesare pentru traiul zilnic, in valoare de 1 milion de euro. Toate produsele au fost primite din Germania, din partea mai multor companii, cu sustinerea Forumului German.

In urma colaborarii dintre Consiliul Judetean Maramures si Camera de Comert si Industrie Maramures, prin Rotary Club Baia Mare 2005 au fost donate vineri& 2.500 de kit-uri de igiena, constand in sapun, periuta si pasta de dinti. Acestea au fost predate in zona Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei pentru a fi distribuite ucrainenilor care ajung in Maramures. Camera de Comert si Industrie (CCI) Maramures pastreaza in permanenta legatura cu reprezentantii regiunilor afectate de razboi din Ucraina. Sunt intocmite liste cu toate cele necesare pentru ucrainenii care isi apara tara, iar cu sprijinul agentilor economici din judetul nostru acestea sunt achizitionate, donate si predate pentru a fi incarcate si transportate in Ucraina de convoaiele umanitare. &

Prin sprijinul oamenilor marinimosi atat din tara, cat si din strainatate, la punctele de colectare din judetul nostru ajung cele necesare pentru ucraineni. Asa se face ca in depozitul de la Casa Armatei Baia Mare au fost aduse din Roquetas De Mar – Spania paturi, alimente si produse sanitare. Tot aici au fost descarcate si ajutoarele transportate de un vehicul cu o capacitate de 7,5 tone. Acestea au fost trimise & de Fundatia "Fraternitatea" din Germania.

Tot mai multe convoaie umanitare pornesc din Maramures si ajung in diferite zone din Ucraina afectate de razboi. In perioada 15 - 17 martie, din depozitul de la Casa Armatei, cu sprijinul Primariei Remeti, a fost trimis un transport la Manastirea Teceu - Ucraina. Tot de la acest punct de colectare din Maramures au fost trimise haine, paturi, produse alimentare la Consiliul Raional Teceu, iar ieri a fost incarcata o autoutilitara cu ajutoare care au ajuns in satul Orlivca - regiunea Odessa.

Totodata, in perioada amintita, din depozitul de la Halmeu, au fost incarcate in doua TIR-uri materiale sanitare, paturi, paturi, haine, medicamente si alimente neperisabile care au ajuns in Ujhorod. Alte patru transporturi au pornit din Halmeu spre destinatii diferite din Ucraina, respectiv & la Rotary Club Ujhorod, un alt transport a ajuns la Rahiv, al treilea la Manastirea de maicute "Fericitul Teodor Romja" si un altul la Administratia de Stat a Hub-ului din Solomonovo. Ajutoarele au constat in produse de curatenie si igiena, paturi, plapumi, alimente neperisabile, medicamente si materiale sanitare.

In ceea ce priveste protectia sociala a minorilor care vin din zona de conflict, la nivelul judetului Maramures s-a constituit Grupul operativ care se va ocupa de minorii ucraineni care ajung in Romania fara parinti sau provin din centrele de plasament din Ucraina. Grupul se afla in coordonarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si din el mai fac parte Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures si o serie de ONG-uri. Grupul isi propune sa asigure servicii sociale de baza, inclusiv consiliere psihologica pentru copii, daca situatia o impune.

In ultimele zile, tot mai multi angajatori s-au declarat interesati de posibilitatea acordarii unor locuri de munca pentru refugiatii ucraineni, in situatia in care acestia vor alege sa ramana pentru mai mult timp in Maramures, iar pentru a veni in sprijinul refugiatilor care doresc sa ramana in Romania, Agentia Nationala a Fortei de Munca a tiparit un pliant cu informatii utile pentru cei interesati. Acesta a ajuns si la Sighetu Marmatiei - in Blue Dot.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Galerie foto cititori: Incendiile de vegetatie uscata fac ravagii in intreg judetul. Cine ii prinde pe incendiatori?
Citeste
EXCLUSIV FOTO: ATAC NAZIST IN BAIA MARE – Svastica desenata pe mobilierul din parcul pentru copii de langa terenul de atletism (actualizare)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.