Galerie foto cititori: Incendiile de vegetatie uscata fac ravagii in intreg judetul. Cine ii prinde pe incendiatori?

De doua zile in Maramuresul Istoric incendiile de vegetatie uscata fac ravagii. Cititorii nostri ne-au trimis fotografii realizate in Bogdan Voda, Rozavlea, Sieu, Ieud, Nanesti etc. Sunt sute de hectare mistuite de flacari. Cine ii identifica pe cei care au aprins intentionat resturile adunate de pe camp si aprinse? Ce sanctiuni sunt aplicate acestora?

"De doua zile avem incendii in mai multe localitati de pe valea Izei. Au fost incendiate sute de hectare. Au fost incendii la Bogdan Voda (3 zone), Ieud (2 zone), Rozavlea, Sieu Zi de zi sunt incendii aici" ne-a scris un cititor.

La Nanesti oamenii au postat pe retelele de socializare imagini de azi noapte. "Arde campul si padurile de doua zile in jurul caselor si noi nu facem nimic" este mesajul care insoteste fotografiile.

Sfaturi ISU Maramures

Pe aceasta cale, pompierii maramureseni le reamintesc cetatenilor importanta respectarii masurilor de prevenire a exitenderii incendiilor de vegetatie uscata. Printre cele mai importante masuri de prevenire amintim:

  • nu utilizati focul deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant;
  • nu utilizati focul deschis la distante mai mici de 10 m fata de materiale sau substante combustibile (casa, sura, depozit de cereale, padure etc);
  • supravegheati permanent focul.

Totodata, cetatenii trebuie sa stie ca in conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, reprezinta contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la& 1000& lei la& 2500& lei.

In actualizare

CITESTE SI:

MApN sporeste paza la toate unitatile militare din tara. Un individ mascat a furat pistolul mitraliera si munitia unui soldat, intr-o unitate din Mamaia
Citeste
Agentii economici se alatura campaniei umanitare de sprijinire a Ucrainei – In Maramures ajung donatii din toate tarile Uniunii Europene
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.