VIDEO: Tsunami in Turcia si Siria, in urma cutremurelor devastatoare

Cele doua seisme devastatoare, de 7,8 si 7,6 grade Richeter, care au lovit sudul Turciei si Siria au generat un tsunami puternic in estul Mediteranei. Apele au facut ravagii in zonele de coasta ale celor doua state, iar valuri tsunami mai mici au ajuns pana in Cipru.

Un seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni sudul Turciei, in apropiere de orasul Gaziantep, si Siria – soldandu-se cu peste 1.500 de morti si peste 5.000 de raniti – a fost urmat de un nou seism avand magnitudinea 7,6.

 

Uniunea Europeana a activat Mecanismul de protectie civila. Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Franta, Grecia, Italia, Malta Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Spania si Ungaria. De asemenea, sistemul de sateliti Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza harti detaliate ale zonelor afectate.

 

Turcia a cerut oficial ajutorul NATO, pe lista solicitarilor catre aliati figureaza echipe medicale si echipamente pentru urgente, unitati de cautare si salvare a victimelor, precum si spitale de campanie izolate impotriva conditiilor meteorologice extreme.

O baimareanca de 24 de ani, disparuta din septembrie 2022, cautata de familie si politie
Citeste
Depistata la volan cu o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe bancheta din spate a masinii se afla un copil de 7 ani
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.