VIATA IN IADUL SCLAVIEI: "Daca fugi te omoram, te legam dupa masina, dupa cai. Te dezbracam in pielea goala si te legam de stalp"

Marturii cutremuratoare obtinute de reporterii Observator din Maramures de la oamenii tinuti captivi la Bozanta Mica. Munceau pana la epuizare cate 16 ore pe zi, primeau de mancare doar doua felii de paine. Unul dintre cei rapiti povesteste ca i-au rupt mana in bataie. Nu doar ca nu l-au dus la spital, ci l-au obligat sa munceasca in continuare.

"Aveau bici, aveau lopeti, fuci, curele. Tot felul de instrumente" povesteste unul dintre oamenii rapiti si transformati in sclavi. Visul de a avea o viata mai frumoasa a devenit iad pentru un batran din Maramures. Acesta a fost racolat din gara CFR din Baia Mare. A fost dus la Bozanta Mica, unde a devenit sclavul familiilor din Bozanta Mica. De doua ori a fost batut pana la moarte. "Am stat intr-o magazie doua saptamani. Nu m-au dus la doctor, nu mi-au dat medicamente. Atata ca m-au sters de sange si m-au spalat cu apa", povesteste barbatul.


A reusit sa fuga dar a fost prins la scurt timp. A fost din nou batut crunt de fata cu ceilalti pentru ca acestia sa fie descurajati sa plece. "A fost de multe ori politia in zona. Cand veneau eram ascunsi prin grajduri, prin dulapuri, sub paturi. Daca spui ceva, tot punem noi mana pe tine. Te bagam la reanimare" a continuat acesta.

O alta victima a cazut in aceeasi capcana. I-au promis ca ii dau 200 de lei pe luna daca are grija de animale. "Au trecut patru saptamani dupa aia au inceput sa ma bata. Fara sa fac nimic. Am scapat o data, dar m-au prins. Mi-au zis ca daca mai fug ma vor bate. Au inchis usa cu cuiul ca sa nu fugim. Si cand mergeam la WC afara veneau dupa noi ca sa nu mergem undeva, sa nu fugim" povesteste acesta.

A treia victima acelasi tratament inuman. A incercat sa scape din ferma, dar l-au prins si l-au batut cu furca. I-au rupt mana, dar l-am obligat sa munceasca in continuare. "In doua locuri a fost rupta mana. Am stat asa trei saptamani. Nu am fost la spital. Am auzit ca tu ai vorbit cu ala si cu ala si cu ala. Tu vrei sa fugi. Daca te prindem te omoram in bataie. Te legam dupa masina, dupa cai. Te dezbracam in pielea goala si te legam de stalp", spune barbatul.

Cei trei barbati se afla acum in Azilul de Noapte din Baia Mare, unde fac terapie. "Au venit cu diferite traume, speriati si dezorientati. Acum putem spune ca sunt putin mai bine sau merg spre mai bine", a declarat Diana Harb, SPAS Baia Mare.

sursa: Observator Antena 1.ro.

Cine "proprietarii de sclavi"?

COVACI N. NICOLAE Inculpat
COVACI N. BIA SORIN Inculpat
COVACI M. VLAD GABRIEL Inculpat
COVACI M. MARIN REMUS Inculpat
COVACI I. MARIN Inculpat

Comenteaza cu Facebook

Citeste si

Articolul VIATA IN IADUL SCLAVIEI: "Daca fugi te omoram, te legam dupa masina, dupa cai. Te dezbracam in pielea goala si te legam de stalp" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

FOTO EXCLUSIV: CRIMA ORIBILA - Fata de 18 ani, mama a doi copii, ucisa in bataie intr-o casa parasita din Viseu de Sus. Suspectul: concubinul a incercat sa se spanzure (actualizare)
Citeste
INFORMAtII UTILE: Interdictii instituite cu privire la portul si folosirea armelor si munitiilor supuse autorizarii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.