Veniti din italia si germania doi maramureseni ruscova si salistea de sus au mintit autoritatile de la politia de frontiera

PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA VISEU DE SUS

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus a fost inregistrat, la data de 7 mai 2020, un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de ,,fals in declaratii", prev.si ped.de art.326 Cod penal, si ,,zadarnicirea combaterii bolilor", prev.de art.352 alin.1 Cod penal.

In fapt, Sectia 4 Rurala Leordina s-a sesizat din oficiu, la data de 07 mai 2020, relativ la savarsirea acestor infractiuni, ca urmare a faptului ca, in urma unor informatii obtinute din mediul online, urmate de verificari corespunzatoare, organele de cercetare penala au constatat faptul ca o persoana de sex masculin, domiciliata in localitatea Ruscova, din judetul Maramures, efectueaza frecvent deplasari pe teritoriul Italiei, iar la revenirea in tara, pentru a evita masurile de carantinare declara autoritatilor faptul ca revine de pe teritoriul Ungariei.

Precizam faptul ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de procedura penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a principiului prezumtiei de nevinovatie.

Parchetul de pe langa Judecatoria Dragomiresti

La data de 04 mai 2020, Politia orasului Salistea de Sus, jud. Maramures, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca o persoana domiciliata in comuna Sacel, jud. Maramures, s-a intors in data de 29.04.2020, in jurul orelor 23:30-24:00 din Republica Federala Germania , intrand pe teritoriul Romaniei prin punctul de frontiera Nadlac, fara a fi luata masura carantinarii institutionalizate fata de aceasta.

Pentru a verifica informatiile expuse, sesizarii din oficiu a organelor de politie i-a fost atribuit numar unic de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Dragomiresti, urmand a se efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.p.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a principiului prezumtiei de nevinovatie.

Comenteaza cu Facebook

Vremea exacta in Maramures, sambata, 9 mai
Citeste
Grav accident rutier la tulghies
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.