UN SINGUR CLICK VA POATE LASA CU CONTURILE GOALE: Mai multi maramureseni, victime ale unor fraude prin mijloace de plata electronice

In ultima perioada politistii de investigatii criminale maramureseni au fost sesizati despre mai multe cazuri de efectuare a unor operatiuni financiare in mod fraudulos. Victimele reclama faptul ca de pe cardurile bancare le-au fost sustrase diferite sume de bani.

Spre exemplu, o tanara de 31 de ani a reclamat faptul ca i-au fost sustrasi 400 de lei de pe card in urmatoarele circumstante: femeia a postat un anunt pe un site de vanzari, iar ieri a fost contactata prin aplicatia WhatsApp, de catre o persoana necunoscuta, care i-a transmis ca este interesata de cumpararea produsului scos la vanzare. In cadrul mesajului primit pe WhatsApp, era atasat si un link pentru o pagina de internet, iar in urma accesarii acestuia, victima a completat intr-un formular din pagina deschisa, datele contului ei bancar. Ulterior, dupa cateva minute, din cont i-a fost retrasa intreaga suma disponibila.
O alta persoana a reclamat faptul ca, in perioada 20 - 24 noiembrie, autori neidentificati au retras in mod fraudulos, suma de 925 lei, de pe doua carduri bancare, folosite de victima pentru a face plata pentru publicarea unor anunturi de publicitate pe un site de socializare.
In toate cazurile politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Pentru a preveni victimizarea prin infractiunile cibernetice politistii va recomanda sa utilizati cu mare atentie datele card-urilor bancare atunci cand faceti plati online; sa acordati o atentie sporita site-urilor de pe care faceti cumparaturi si in nici un caz nu va salvati datele card-ului pe acestea; sa fiti extrem de atenti daca primiti mesaje ,,din partea bancii" prin care vi se solicita date despre cont, parole etc.
Cititi cu atentie mesajele, comparati adresa expeditorului cu cea din corespondentele anterioare. Puteti retransmite bancii e-mail-urile prin care vi se cer astfel de date, scriind adresa. Nu deschideti link-urile si nu descarcati atasamentele din astfel de mesaje. Daca aveti dubii cu privire la o tranzactie, efectuati verificari suplimentare;
Ignorati reclamele prin care sunteti anuntati ca ati castigat premii pentru care vi se cer sume mici de bani cu plata online; fiti atenti cui transmiteti datele card-ului bancar – unele persoane profita de increderea acordata; si bineinteles evitati sa lipiti biletel cu codul PIN pe card-ul bancar.

Articolul UN SINGUR CLICK VA POATE LASA CU CONTURILE GOALE: Mai multi maramureseni, victime ale unor fraude prin mijloace de plata electronice apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PE DRUMURILE DIN JUDEt: Brad cazut peste o ambulanta in pasul Gutai, un barbat s-a rasturnat cu autoturismul pe un drum forestier. Mai multi condamnati pentru infractiuni rutiere
Citeste
Statiile de apa uzata din Merisor, Busag si Tautii Magheraus nu pot functiona din cauza unor lucrari la instalatiile electrice
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.