Un sighetean a fost prins de cinci ori conducand fara permis si o data cu permis fals

Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai parchetului de pe langa Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei au dispus, la data de 07.08.2019, trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatului P.G. pentru savarsirea, in stare de recidiva, a cinci infractiuni de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal si a infractiunii de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul penal.

Anterior, fata de acesta a fost dispusa, de catre organele de cercetare penala, masura retinerii pentru 24 de ore, iar la data 17.07.2019, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Sighetu Marmatiei a dispus luarea, fata de inculpat, a masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o durata de 30 de zile.

In fapt, s-a retinut ca inculpatul P.G., in perioada 21.10.2018-15.07.2019, desi nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus de cinci ori pe drumurile publice din judetul Maramures diferite autoturisme, iar in data de 14.11.2018, fiind oprit pentru control, de un echipaj al politiei de frontiera, a prezentat un permis de conducere falsificat.

Mentionam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codul de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta pentru judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

COD GALBEN pe raurile din Maramures
Citeste
Sighetean prins la volan de 8 ori fara permis
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.