Sighetean prins la volan de 8 ori fara permis

Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai parchetului de pe langa Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei au dispus, la data de 08.08.2019, trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatului F.I. pentru savarsirea, in stare de recidiva, a opt infractiuni de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, a patru infractiuni de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, a doua infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat, prev. de art. 334, alin. 1 si alin. 2 Cod penal. Prin acelasi rechizitoriu a fost trimis in judecata si inculpatul B.S.I. pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, prev. de art. 335, alin. 3 din Codul penal, cu aplicarea art. 38, alin. 1 si 2 din Codul penal.

Anterior, fata de inculpatul F.I. a fost dispusa, de catre organele de cercetare penala, masura retinerii pentru 24 de ore, iar la data 19.07.2019, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Sighetu Marmatiei a dispus luarea, fata de inculpat, a masurii preventive a arestului la domiciliu pentru o durata de 30 de zile.

In fapt, s-a retinut ca inculpatul F.I., in perioada 19.05.2018-17.07.2019, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a fost surprins, de opt ori, conducand diferite autoturisme pe drumurile publice, totodata de patru ori inculpatul se afla si sub influenta bauturilor alcoolice, iar in data de 27.01.2019 a condus pe drumurile publice un vehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare. Inculpatul B.S.I., in data de 17.07.2019, i-a incredintat inculpatului F.I. un autovehicul spre a-l conduce desi stia ca acesta din urma nu detine permis de conducere si se afla sub influenta alcoolului.

Mentionam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codul de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta pentru judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Un sighetean a fost prins de cinci ori conducand fara permis si o data cu permis fals
Citeste
Un baietel de 4 ani sustine ca ar fi fost violat oral si anal de un baiat de 5 ani in zona unde a fost omorata estera
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.