Un proiect civic pentru comunitatea baimareana!

Traim intr-o realitate fara precedent, in care fiecare zi constituie o noua provocare. Viata noastra s-a schimbat din temelii, specialistii din domeniul sanatatii afirmand ca ne confruntam cu o criza sanitara fara precedent, generata de o transmitere comunitara a virusului SARS-CoV-2. Daca pana acum cateva saptamani speram ca nu vom lua contact cu persoane infectate, astazi avem certitudinea ca suntem vulnerabili si expusi. Daca ieri, statisticile oficiale insemnau doar niste cifre, astazi ele se transforma in nume, membrii ai familiei sau cunostinte apropiate. Epidemiologii ne ofera sfaturi pentru prevenirea infectarii, se aplica diverse tratamente dar se vorbeste prea putin despre efectele psihologice asupra celor depistati pozitiv, ale familiei, ale prietenilor, colegilor si a tuturor celor apropiati. Separarea de cei dragi, nesiguranta si izolarea pe termen lung, sunt efecte care ne afecteaza pe fiecare in parte si chiar daca reactiile sunt diferite, nu putem nega un fapt evident, ca cei care au contactat virusul sau apropiatii lor sunt expusi oprobiului public, devenind uneori victime ale discriminarii. In acest context periculos, impreuna cu colegii si colaboratorii specialisti in asistenta sociala, cu psihologi si medici vom realiza un program de reintegrare sociala adresat, in special, celor care au contactat virusul, familiilor acestora si celor cu care au intrat in contact. Un proiect viabil si necesar tuturor celor care & considera ca au nevoie de consiliere de specialitate.

In perioada urmatoare, pentru valorificarea acestui proiect, vom anunta public un numar de telefon accesibil tuturor maramuresenilor care doresc sa fie consiliati de specialistii nostri. Am convenit cu acesti oameni dedicati si responsabili sa ofere, in mod voluntar si gratuit, sfaturi practice care sa contribuie la depasirea efectelor perioadei de izolare si tratament, inclusiv pentru reintegrarea in colectivitate. Si pentru a completa efectele acestui demers, am stabilit ca fiind necesara extinderea grupurilor tinta, de sprijinul specialistilor implicati in proiect urmand sa beneficieze si membrii colectivitatilor in care traiesc si muncesc persoanele care au fost infectate, generandu-se un climat social propice reintegrarii celor reveniti in viata activa si societate.

Situatia cu care ne confruntam in prezent, contextul ingrijorator in care numarul celor afectati creste in fiecare zi, nu trebuie sa ne dezbine sau sa genereze atitudini de respingere si marginalizare. Trebuie sa manifestam solidaritate umana, compasiune si intelegere, ajutandu-ne reciproc, nu respingandu-ne semenii. Depasirea starii de fapt sta in puterea noastra, ca indivizi si comunitate, prin abordari pozitive si constructive. Respectand regulile de preventie si protectie personala, evitand zonele si mediile de risc, fiind responsabili si rigurosi, ne protejam pe noi dar si pe ceilalti membrii ai comunitatii in care traim. Doar impreuna vom invinge si vom depasi efectele provocate de criza sanitara si social-umana provocata de noul coronavirus. Putem si trebuie sa o facem! Acum, pana nu este prea tarziu…

Gavra Bogdanel Viorel - candidat pentru Consiliul Local Baia Mare

Articolul Un proiect civic pentru comunitatea baimareana! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Noul lider al fostului HCM Baia Mare: Cristina Laslo a semnat contractul cu CS Minaur. Este pe doi ani
Citeste
A DAT COVID-UL IN PNL MARAMURES:Un penelist din staff-ul de campanie a fost confirmat pozitiv
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.