Un fals politist a inselat o maramureseanca cu 400 de euro

Politistii sunt pe urmele unui individ care, pretinzand ca este politist rutier, a reusit sa obtina de la o maramureseanca care lucreaza in Italia 400 de euro.

Au revenit escrocii care inventeaza povesti cu impact emotional pentru a obtine sume de bani. Metodele prin care reusesc sa faca asta sunt in principiu aceleasi. Spre exemplu, politistii Serviciului de Investigatii Criminale cerceteaza o fapta comisa in cursul acestei saptamani prin metoda "Accidentul".

Verificarile efectuate pana in acest moment au relevat ca miercuri, 21 august, un barbat din comuna Oarta de Jos a fost contactat telefonic de catre o persoana care a pretins ca este agent la Evidenta Populatiei si care i-a solicitat date despre el si familia sa, inclusiv numarul de contact al sotiei sale plecata la munca in Italia. De aici pana la obtinerea banilor a fost doar un pas.

Femeia a fost contactata de un pretins politist din cadrul Serviciului Rutier Maramures si anuntata ca sotul sau a fost implicat intr-un accident, urmeaza sa fie operat si pentru interventia chirurgicala este nevoie de suma de 800 euro. Dupa ce a trimis 400 euro, femeia si-a contactat sotul si si-a dat seama ca a fost inselata.

Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune si continua cercetarile in vederea identificarii autorilor si recuperarii prejudiciului.

Politistii revin cu aceleasi sfaturi: nu furnizati date despre dumneavoastra si familia dumneavoastra si, mai important, nu transmiteti sume de bani! In ciuda impactului emotional de moment, amintiti-va ca in cazul unui accident nici politistul, nici medicul nu solicita bani! Va ia maxim un minut pentru a verifica daca cele transmise telefonic corespund realitatii!

15 infractiuni constatate de politisti mai multe articole vestimentare contrafacute ridicate
Citeste
Barbat beat, ajunge la spital dupa ce se loveste cu bicicleta de parapetele de marginea drumului
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.