15 infractiuni constatate de politisti mai multe articole vestimentare contrafacute ridicate

Ieri, 22 august, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au continuat actiunile pentru depistarea persoanelor care produc si comercializeaza produse contrafacute.


De aceasta data au fost verificati 13 operatori economici din Baia Mare si din zona Valea Viseului.

Controalele politistilor au vizat expunerea spre vanzare de produse contrafacute, verificarea legalitatii provenientei bunurilor expuse spre comercializare, modul de inregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii si serviciilor oferite clientilor, precum si detinerea avizelor si autorizatiilor legale.

Astfel, au fost constatate 15 infractiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind marcile si indicatiile geografice, ca urmare a expunerii spre vanzare de catre operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafacute.

Totodata au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale, in valoare de 3.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
88 articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 4.000 de lei, produse alimentare cu termenul expirat, precum si suma de 678 lei, au fost ridicate de politisti.

Politistii continua cercetarile in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate in comiterea infractiunilor constatate.

Sigheteanul Mitruscsak din nou la lotul national
Citeste
Un fals politist a inselat o maramureseanca cu 400 de euro
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.