Tumora de 1.5 kilograme, operata cu succes la Spitalul Judetean "Dr. Constantin Opris"

INTERVENTIE CHIRURGICALA COMPLEXA IN BAIA MARE  Luni, 25 martie 2019, la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare a avut loc o interventie chirurgicala complexa, care a fost solutionata fara probleme de specialistii unitatii medicale.

"Este vorba despre o pacienta de 62 de ani, din judetul Satu Mare, care a fost trimisa in sectia de Chirurgie Toracica pentru o formatiune tumorala intratoracica dreapta. S-a intervenit chirurgical in anestezie generala, cu intubatie selectiva . Intraoperator, am identificat o formatiune tumorala giganta care ocupa doua treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragica. Impreuna cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracica, am reusit excizia acestei formatiuni in totalitate", explica dr. Petrut Giuliano, medic primar chirurgie toracica in cadrul spitalului judetean din Baia Mare.

Complexitatea cazului a constat in dimensiunile mari ale formatiunii tumorale – aceasta avand un diametru de aproximativ 25 centimetri si o greutate de 1500 grame, dar si a numeroaselor vase de neoformatie intra si peritumorale.

Evolutia postoperatorie a fost favorabila, pacienta fiind supravegheata in sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

 

Informatii furnizate de Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare

Un barbat din Maramures a fost retinut de politisti
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.