SPAGA DE LA SPR MARAMURES: Politisti condamnati prin acorduri de recunoastere a vinovatiei pentru infractiuni de coruptie. Vor munci in folosul comunitatii

Tribunalul Maramures a admis, in luna septembrie a.c., doua acorduri de recunoastere a vinovatiei incheiate de Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures cu doi inculpati, ambii agenti de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures - Serviciul Rutier.

In acest sens, unul dintre inculpati a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (5 acte materiale), iar cel de-al doilea inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

De asemenea, instanta a stabilit ca persoanele condamnate sunt obligate sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre Serviciul de Probatiune Maramures sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate, precum si sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii la o institutie publica din municipiul Baia Mare, respectiv Primaria Municipiului Baia Mare, Serviciul Public Ambient Urban sau Directia Politiei Locale Baia Mare, pe o perioada de 60 de zile, in conditiile stabilite de instanta.

Cele doua acorduri de recunoastere a vinovatiei sunt disjungeri dintr-o cauza in care, la data de 20.08.2020, procurorul sef sectie urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures a intocmit rechizitoriu prin care a dispus trimiterea in judecata (in stare de arest preventiv), a unui numar de 4 agenti de politie rutiera, precum si a unei persoane fara calitate speciala (in stare de libertate), pentru mai multe fapte de luare de mita, fals intelectual si dare de mita. Totodata, la aceeasi data, procurorul a dispus disjungerea cauzei cu privire la un alt inculpat, agent de politie rutiera si sesizarea instantei de judecata cu acord de recunoastere a vinovatiei, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Dosarul a fost initiat ca urmare a doua denunturi depuse la nivelul Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures la data de 25.10.2019 si inaintate Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, in care s-a dispus inceperea urmaririi penale ,,in rem" cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

Astfel, din cercetari a rezultat banuiala rezonabila ca, in perioada septembrie - decembrie 2019, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, mai multi inculpati, agenti de politie rutiera, au pretins si primit diferite sume de bani sau produse de la mai multe persoane, fie pentru a nu aplica sanctiuni contraventionale cu privire la contraventiile comise, fie pentru a aplica sanctiuni contraventionale mai blande (de regula, fara masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule).

In cauza, s-a beneficiat de sprijinulul conducerii I.P.J. Maramures, precum si de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Operatiuni Speciale Maramures.

CITESTE SI:

Articolul SPAGA DE LA SPR MARAMURES: Politisti condamnati prin acorduri de recunoastere a vinovatiei pentru infractiuni de coruptie. Vor munci in folosul comunitatii apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Rata de infectare: Cinci comune sunt in top 5 in Maramures, in ultimele doua saptamani. Vezi situatia in fiecare localitate din judet in parte (DOCUMENT)
Citeste
Ca urmare a denuntului unui politist de la CICARLAU, persoana condamnata pentru comiterea infractiunii de dare de mita
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.