Sofia Dragos, de 8 ani din Baia Mare, a obtinut marele premiu al Festivalului folcloric concurs "Florile Chioarului"

Editia a V-a a Festivalului folcloric concurs "Florile Chioarului" Ciolt, organizat de Asociatia Culturala Cioltisorul, presedinte Ioan Marchis, s-a incheiat cu succes.
La concursul din acest an s-au inscris 34 copii, cu varsta cuprinsa intre 4 si 13 ani, din mai multe localitati ale Maramuresului, dar si din judetele Satu Mare si Salaj.
Copiii participanti au fost impartiti pe trei categorii de varsta: 4-7 ani, 8-10 ani si 11-13 ani.
Juriul concursului a fost format din Muresan Mircea – presedinte, profesor de canto, solist de muzica populara si dirijor al corului mixt din Satulung, absolvent al Academiei Nationale de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca; Ionut Teudan – vicepresedinte, absolvent al Scolii Populare de Arte "Liviu Borlan" Baia Mare, solist de muzica populara in colaborare cu Ansamblul Folcloric National Transilvania Baia Mare si "Traditii Maramuresene"; Maria Gabriela Filip – membru, etnolog, absolventa a Facultatii de Studii Culturale, specializarea Etnologie, etnograf la Muzeul de Etnografie si Arta Populara Maramures; Alina Talpos - membru, profesor si director Liceul Teoretic "Ioan Buteanu" Somcuta Mare si presedinte ASTRA – Despartamantul Somcuta Mare.


In urma deliberarii, au fost acordate urmatoarele premii:
Marele premiu: Sofia Dragos – Baia Mare
Premiul de popularitate: Pop Haidu Eva – Cehu Silvaniei
Categoria 5-7 ani:
Premiul I – Pop Haidu Tudor
Premiul al II-a – Bota Ionut Alexandru
Premiul al III-lea – Frunza Rebeca Maria
Mentiune I – Tarta Sofia Constantina
Mentiune II – Trif Oana
Mentiune III – Lucaci Roxana
Categoria 8-10 ani:
Premiul I – Bachmatchi Daria Otilia
Premiul al II-lea – Siladi Adina
Premiul al III-lea – Rad Andrei Ionut
Mentiune I – Lauran Elisa
Mentiune II – Nagy Alexandra
Mentiune III – Molnar Luca Andrei
Categoria 11-13 ani:
Premiul I – Ungur Daniela Gabriela
Premiul al II-a – Beatris China Floare
Premiul al III-lea – Bogovit Natalia Cosmina
Mentiune I – Remes Denisa
Mentiune II – Buda Andreea
Mentiune III – Sovre Sarmisa
Deschiderea festivalului a fost facuta de castigatorul editiei din 2022, Luca Andrei Marginean.
In cadrul festivalului au fost invitate formatiile de dansuri:"Calusarul" din Basesti, Scoala Gimnaziala Baia Sprie si "Cioltisorul" din satul Ciolt, precum solistele de muzica populara Irina Pop, Flavia Voivod, Daria Fodor si Sharis Tibil.
O surpriza placuta a fost grupul format din „ciolteanca” Anamaria Borodi la saxofon, Ionut Nistor la vioara si Constantin Boldis la clape, care au incantat publicul cu cateva piese specifice zonei.
Inainte de premierea tuturor copiilor, pe scena din satul Ciolt au urcat solistii consacrati, Silviu Babici si Viorica Haiduc Bote, care fiecare au prezentat mai multe melodii apreciate de public, din zonele pe care le reprezinta.
Premierea a fost facuta de primarul orasului Somcuta Mare, Gheorghe Buda, impreuna cu presedintele Asociatiei Culturale "Cioltisorul" Ciolt.
Premiul de popularitate a fost oferit de scriitorul Vasile Bele, redactor sef la revista "Din vatra satului" si presedinte Aria Maramureseana a asociatiei ASCIOR.
Acesta a oferit de asemenea si cate o diploma si mai multe carti celor trei castigatori la fiecare categorie de varsta, iar primarului Gheorghe Buda, o cupa a prieteniei si o diploma de recunostinta pentru sprijinirea activitatii culturale in orasul Somcuta Mare.
Nu a ramas nepremiat de catre Vasile Vele nici organizatorul festivalului, Ioan Marchis, presedintele Asociatiei Culturale "Cioltisorul" din satul Ciolt, caruia i-a oferit un medalion al asociatiei ASCIOR, precum si o diploma de excelenta.
Au mai primit diplome Primaria si Consiliul Local Somcuta Mare – reprezentante de primarul Gheorghe Buda, vice-primarul orasului Somcuta Mare, Dragomir Cioltea,Teodor Anca – administratorul Caminului Cultural „Gheorghe Lazar” din Ciolt, precum si specialista in prezentare spectacole, Amalia Muresan.

EXCLUSIV VIDEO: Sofer de microbuz atacat cu bata de "rechinii" transportului de calatori in Somcuta Mare. Totul sub privirile calatorilor ingroziti. Masina distrusa
Citeste
Cum sa alegi husa potrivita pentru pilota ta preferata
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.