Sase dosare penale pentru soferii certati cu legea

Politistii care au actionat in acest weekend pe drumurile publice din judet pentru siguranta participantilor la trafic au descoperit sase conducatori auto care au comis infractiuni rutiere, astfel:
Pe DJ. 108A, in localitatea Farcasa a fost oprit pentru control un barbat de 49 de ani din judetul Salaj, care conducea o autoutilitara inmatriculata in Belgia. In urma verificarilor efectuate in bazele de date politistii au constatat ca autovehiculul figureaza radiat din circulatie din 2018.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

La intersectia DJ. 182B cu DC. 63 Iadara, politistii din Miresu Mare au depistat un barbat de 38 de ani din comuna care conducea un autoturism aflandu-se sub influenta alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur in aerul expirat motiv pentru care barbatul a fost condus la Spitalul Judetean Baia Mare in vederea recoltarii probelor biologice. Aici conducatorul auto a refuzat insa prelevarea de mostre biologice si efectuarea examenului clinic medical. Totodata, verificarile efectuate de politisti au mai relevant si ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Si la Baia Mare patrula de siguranta publica a identificat, pe strada Cuza Voda din municipiu, un barbat care conducea un autoturism, fara sa fie posesor de permis de conducere de vreo categorie. Tanarul de 21 de ani s-a ales cu dosar penal.

Tot la Baia Mare si tot fara permis de conducere, un barbat de 36 de ani a intrat cu autoturismul in gardul unei biserici, dupa ce a pierdut controlul volanului in sensul giratoriu situat la intersectia strazii Granicerilor cu strada Mihai Eminescu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero si chiar daca a avut norocul sa nu fie ranit, s-a ales cu un dosar penal.

Pe D.J.186, pe raza comunei Sacel, un conducator auto oprit de politisti pentru control, emana halena alcoolica. Rezultatul testarii a confirmat suspiciunile politistilor si a relevat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur in aer expirat. Tanarul de 27 de ani din localitate a fost condus la Centrul de Permanenta Dragomiresti unde i s-au recoltat doua probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

La Viseu de Sus, in noaptea de sambata spre duminica, politistii au identificat in trafic pe raza orasului doi minori care se plimbau cu masina. La volan era un minor de 13 ani, iar pe locul din dreapta fata un altul de 16 ani.
De asemenea politistii au constatat ca autoturismul in cauza era inmatriculat in circulatie cu alt numar de inmatriculare decat cel aflat pe masina la momentul opririi.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de punere in circulatie sau conducerea unui vehicul cu numar fals de inmatriculare, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea unui vehicul spre a fi condus, unei persoane care nu detine permis de conducere.

Scandal si bataie in sala de cinema, provocata de o femeie agresiva
Citeste
Angajatii urbis au pus "botul", rapidu ramane director
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.