Sanatatea romanilor nu mai poate fi negociata si nici folosita ca intriga pentru a obtine voturi in campaniile electorale

DECLARATIE POLITICA  Medicilor si asistentilor medicali pregatiti in ani lungi si grei de studiu pentru a se ingriji de sanatatea bolnvavilor din spitale le sunt calcate in picioare demnitatea, profesionalismul si daruirea de catre un ministru al Sanatatii intrat in campanie electorala.

O persoana care "manevreaza" cifrele pentru a ajunge la un total satisfacator nu stie ce inseamna o garda petrecuta sub presiunea zecilor de bolnavi si apartinatori care asteapta de la medic puteri divine, nu stie ce inseamna sa pregatesti kilometri de documente pentru a obtine acreditarea unui spital sau a fi umilit de catre un functionar care il trage la raspundere ca nu a trecut numele asistentului medical pe cosul de deseuri.

Neprofesionistii nu au loc in Sanatate pentru ca in acest domeniu rezultatele sunt cuantificate in vieti omenesti salvate, in sperante redate sau in dezamagiri cu impact ravasitor.

Sistemul sanitar din Romania are nevoie urgenta de tratament pentru ca este in agonie. Un sistem sanatos trebuie gestionat de catre un profesionist care stapaneste domeniul foarte bine si care nu cauta in miez de noapte sa surprinda si sa penalizeze greselile celor care muncesc, ci sa indrepte eventualele carente pentru ca actul medical sa fie unul de calitate in spitalele din Romania.

Un ministru care isi depaseste atributiile impunand criterii de selectie ale medicilor si care face controale "noaptea ca hotii" nu are ce sa caute in Sanatate. Exercitiile de imagine platite pe banii ministerului aduc grave prejudicii profesionistilor din Ministerul Sanatatii. Bolnavii isi pierd increderea intr-un sistem medical vaduvit in fiecare zi de lipsa medicamentelor si a aparaturii medicale de inalta performanta care, si daca exista, este nefunctionala, neautorizata si prafuita.

Medicii profesionisti si personalul medical sunt umiliti de catre un functionar numit politic sa decida vremelnic sanatatea a milioane de romani.

Romanii au nevoie de spitale noi, de spitale renovate, dar Politicile de sanatate din Programul de guvernare au ramas doar pe hartie, cu termene amanate de la un an la altul sau de la un cincinal la altul.

Aparitiile mediatice in fiecare dimineata si seara a unui ministru al Sanatatii care vorbeste nedocumentat si fara a respecta o minima conduita etica medicala pun in pericol sistemul medical romanesc si nu compenseaza numarul bolnavilor care mor cu zile asteptand un vaccin sau o terapie speciala.

Pentru acestia raspunde cineva? Ne mandrim ca suntem romani, dar patriotismul afisat paleste atunci cand cei aflati la putere se confrunta cu o problema de sanatate. Atunci tratamentele se fac in strainatate sau la spitale private la care nu au acces toti romanii.

Sanatatea a milioane de romani nu mai poate fi negociata si nici folosita ca intriga pentru a obtine voturi in campaniile electorale. Romanii sunt cetateni europeni si au dreptul la servicii medicale de inalta performanta.

 

Dr. Viorica Chereches,

Deputat liberal de Maramures

Tanar maramuresean retinut de politistii din Bistrita Nasaud dupa un furt dintr-o locuinta
Citeste
Specialistii de la Spitalul Judetean incurajeaza alaptarea bebelusului
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.