RUTIERE: Un seinean s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului

Azi-noapte, politistii din Seini, in timp ce se aflau in patrulare, au identificat un autoturism, care se deplasa din directia municipiului Baia Mare inspre orasul Seini, iar in timpul deplasarii, conducatorul autoturismului a acrosat indicatoarele aflate in sensul giratoriu.

La volanul autoturismului, politistii au identificat un barbat de 33 de ani din Seini, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii au intocmit dosar penal pe numele acestuia pentru comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Actiune de amploare a politistilor rutieri

Ieri, 20 mai, in intervalele orare 09.00:12.00 si 15.00-18.00, politistii Serviciului Rutier Maramures, in colaboarare cu Serviciul Rutier Satu Mare, Biroul Rutier Sighetu Marmatiei si Formatiunea Rutiera Seini au organizat si desfasurat o actiune pe linia combaterii nerespectarii regimului legal de viteza in sistem cascada.

Actiunea a vizat principalele artere de circulatie, respectiv D.N. 1C Busag-Ilba-Seini-Apa-Livada, D.N. 19 Sarasau-Piatra-Certeze si D.J. 109I Seini-Viile Apei-Orasu Nou.

Politistii rutieri au folosit trei radare Autovision si 3 pistoale TruCam in vederea depistarii conducatorilor auto care nu respecta viteza legala.

Astfel, au fost aplicate 148 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 80.345 de lei, din care 112 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

Ca masuri complementare, politistii rutieri au dispus retinerea a 58 de permise de conducere, 47 dintre acestea fiind pentru viteza excesiva, si au retinut un certificat de inmatriculare.

Anunt facut de specialisti: Si in Maramures atentionare meteorologica de instabilitate atmosferica valabila aproape 7 ore. Vor fi mai multe furtuni trecatoare!
Citeste
COPALNIC: Barbat de 98 de ani, talharit prin violenta de un sibian de 21 de ani. Batranul a ajuns la spital
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.