COPALNIC: Barbat de 98 de ani, talharit prin violenta de un sibian de 21 de ani. Batranul a ajuns la spital

In urma activitatilor informativ-operative desfasurate, politistii Sectiei 7 Suciu de Sus, sprijiniti de Grupa Canina a I.P.J. Maramures, au identificat persoana banuita de comiterea unei talharii, sesizat in seara zilei de 19 mai a.c.

In fapt, politistii au fost sesizati prin apel 112 de catre un barbat cu privire la faptul ca in satul Copalnic, un barbat de 98 de ani a fost victima unei talharii. Apelantul, nepotul batranului, l-a gasit la locuinta acestuia, prezentand urme de violenta vizibile, motiv pentru care a apelat numarul unic 112.

Deplasati la fata locului, politistii au constatat faptul ca, persoane necunoscute, au patruns in locuinta victimei, de unde au sustras si 5.000 de lei.

Un echipaj medical i-a acordat persoanei vatamate ingrijiri medicale, fiind transportata la spitalul din Baia Mare pentru investigatii suplimentare.

Politistii au continuat cercetarile in vederea identificarii persoanei banuite de comiterea faptei, astfel ca, politistii Sectiei 7 Suciu De Sus, cu sprijinul Grupei Canine, au reusit identificare persoanei, respectiv un tanar de 21 de ani din judetul Sibiu.

In urma probatoriului administrat, fata de acesta a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, iar in urma prezentarii in fata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Targu-Lapus, a fost dispusa arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile.

Barbatul a fost depus la Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Maramures.

Ce spune instanta

Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Incheierea penala nr.135/20.05.2022; Admite propunerea PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA TG. LAPUS si in consecinta: In temeiul art. 226 raportat la art. 202 alin. 1, 3 si 4 lit. e C.pr. penala si art. 223 alin. 2 C. pr. penala dispune arestarea preventiva a inculpatului PITICA PAUL PETRISOR -, pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata prevazuta de articolul 233 alineatul 1, articolul 234 alineatul 1 litera ,,f" Cod penal cu aplicarea articolului 41 alineatul 1 Cod penal, pe o perioada de 30 zile, incepand cu data de 20.05.2022 si pana la data de 18.06.2022 inclusiv.

RUTIERE: Un seinean s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului
Citeste
EXCLUSIV: Urmarit de politie pe contrasens un baimarean fara permis de conducere a ajuns cu masina in stalp. Doua persoane incarcerate – ACTUALIZARE
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.