Regiunea Flevoland, alaturi de Maramures in criza refugiatilor din Ucraina

Judetul Maramures este infratit cu Provincia Flevoland (Regatul Tarilor de Jos) inca din 2015, iar de-a lungul timpului aceasta relatie de cooperare s-a concretizat in multe schimburi de expertiza si proiecte de cooperare internationala pe teme de interes european.
In contextul actual, in care se desfasoara la granitele tarii noastre o criza umanitara, provincia infratita Flevoland a hotarat sa stea alaturi de Maramures pentru sustinerea Ucrainei.
Astfel, comisarul adjunct al regelui in provincie, Jan Nico Appelman, un promotor al Maramuresului, ne-a transmis disponibilitatea lor de a sprijini Maramuresul in toate eforturile noastre de a gestiona criza refugiatilor din Ucraina, in cadrul unei videoconferinte avute cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan.
In urma acestor discutii, s-a constituit o echipa comuna de lucru din reprezentanti ai celor doua regiuni infratite, cu rolul de a gestiona necesitatile ce sunt identificate in eforturile institutiei noastre de a sustine tara vecina, Ucraina, aflata intr-o criza umanitara.
Provincia Flevoland s-a mobilizat exemplar si a fost solidara cu toate provocarile comunicate de institutia noastra pe parcursul gestionarii fluxului de refugiati din tara vecina, dar si cu ceea ce a insemnat organizarea convoaielor umanitare catre autoritatile locale din Ucraina.
In 1 aprilie 2022, acest gest de solidaritate si umanitate aratat pentru vecinii nostri din Ucraina s-a concretizat intr-un prim transport de alimente neperisabile, produse de igiena pentru adulti si copii, kit-uri de igiena trimise tocmai de comunitatea infratita din Flevoland, transport care a ajuns la depozitul din Halmeu.
Presedintele administratiei judetene, Ionel Bogdan, i-a asigurat pe partenerii nostri din Flevoland ca aceste donatii vor ajunge la comunitatile si refugiatii afectati de acest conflict armat din Ucraina, iar in baza increderii reciproce dintre cele doua regiuni infratite, Provincia Flevoland a transmis intentia lor ca pe viitor sa permanentizeze acest ajutor prin transmiterea lunara a unor astfel de donatii si ajutoare catre Maramures.

Maramuresul continua sa fie alaturi de Ucraina. O saptamana plina cu actiuni de sprijin pentru vecinii nostri de peste Tisa
Citeste
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului: „Suntem ca in Vestul Salbatic la capitolul terapie pentru copiii cu autism”, este semnalul de alarma tras de un parinte din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.