Maramuresul continua sa fie alaturi de Ucraina. O saptamana plina cu actiuni de sprijin pentru vecinii nostri de peste Tisa

In continuare, maramuresenii, dar si parteneri din Uniunea Europeana se implica activ in campania umanitara organizata de autoritatile locale pentru sprijinirea ucrainenilor, fie ca este vorba de refugiati, fie de cei care au ramas sa isi apere tara.
In perioada 28-31 martie, la depozitul logistic din Halmeu a sosit un nou transport de legume si fructe din partea Ordinului Ospitalierilor Sfantului Ioan de la Ierusalim din Chateaurenard, atent supravegheat de monseniorul Alain Hudbert. Din acest depozit au fost sortate si paletate materiale sanitare si medicamente care au fost incarcate in patru TIR-uri si trimise la Mukacevo, la Forumul German, la volanul unui vehicul fiind chiar Frank Franke presedintele Asociatiei "Luftfahrt ohne Grenzen e.V. Wings of Help din Germania". Al doilea tir a ajuns la Clubul Rotary din Ujhorod, cel de-al treilea la Clubul Rotary din Rahiv si al patrulea la Transcarphatian Enterprise Support Fund "TES Fund"- parteneri de incredere ai Camerei de Comert si Industrie Maramures. Un alt transport de ajutoare a ajuns la Manastirea Sihastria. Cu sprijinul Parintelui Cleopa, de aceste donatii beneficiaza 400 de copii orfani aflati la Manastirea Inaltarii Domnului Banceni - Regiunea Cernauti.
Tot la Halmeu au ajuns ieri ajutoarele promise din Flevoland - Olanda, regiune infratita cu judetul Maramures. S-a primit un camion cu alimente, produse sanitare si paturi pentru copii. Iar in depozitul logistic de la Sighetu Marmatiei au ajuns vineri 6 microbuze cu alimente din Koblenz - Germania. Acestea vor ajunge la un grup de copii din Vorotca.
La punctul de colectare de la Casa Armatei Baia Mare s-au primit donatii din partea unui numar important de persoane, constand in special in alimente neperisabile, imbracaminte si produse de igiena. De asemenea, aici s-au distribuit direct celor care au avut nevoie – respectiv refugiati din Baia Mare, Cavnic si Copalnic – alimente, haine si produse de igiena.
Rotary Club Baia Mare 2005 a donat materiale sanitare si de igiena. Voluntarii au pregatit 1.000 de kit-uri de igiena pentru a fi distribuite celor care ajung in Maramures prin Punctul de Trecere Frontiera Sighetu Marmatiei. Totodata, Primaria Bicaz a adus la Casa Armatei cantitati importante de fese sterile, ser fiziologic, seringi etc., iar Primaria Baiut a donat haine si paturi. Gratie unei colaborari cu Primaria Coroieni, in judetul nostru a ajuns un TIR cu ajutoare din Germania.
Prin intermediul staretului de la Manastirea Izvorul Tamaduirii de langa Petrova - Maramures s-au donat 500 de paturi, 500 baterii externe si 500 truse medicale pentru victimele razboiului din Ucraina. In incinta manastirii sunt cazati 15 copii ucraineni care-si continua scoala in Romania. Pentru ei BSG Amanet & Exchange a achizitionat 15 penare si 15 ghiozdane.
In aceasta saptamana a fost organizata si o campanie de donatii pentru refugiatii din Ucraina, in care au fost implicati BSG Amanet & Exchange si Western Union - in calitate de partener.
Maramuresul a fost gazda pentru 144 de copii institutionalizati, insotiti de 32 de adulti, care au intrat in tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu. Acestia au fost preluati si dusi in Baia Mare de reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, unde au fost cazati in trei locatii. Dupa ce au stat doar o perioada scurta de timp in judetul nostru, copiii si insotitorii ucraineni au pornit spre Turcia de pe Aeroportul International Maramures.
In ceea ce priveste transportul refugiatilor, 11 firme de transport si-au aratat disponibilitatea de a efectua transport international si national pentru acestia. Astfel, exista un disponibil de 74 de autovehicule care pot fi mobilizate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures pentru transportul refugiatilor.

Maramuresean la conducerea Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate! Cosmin Butuza este noul vicepresedinte al institutiei din data de 1 aprilie 2022!
Citeste
Regiunea Flevoland, alaturi de Maramures in criza refugiatilor din Ucraina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.