PUBLICATE IN MONITORUL OFICIAL: Masuri obligatorii in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta

In Monitorul Oficial, nr. 435, partea I, din 22 mai 2020 au fost publicate ordine comune ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor Infrastructurii si Comunicatiilor, respectiv Ministerului Sanatatii, prin care sunt stabilite masuri si reguli specifice, in mai multe domenii, pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Astfel, au fost emise urmatoarele ordine:

Ordinul al ministrului afacerilor interne si ministrului transporturilor infrastructurii si comunicatiilor privind masuri si reguli in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta, pentru prevenirea raspandirii COVID-19.
Potrivit documentului mentionat, principalele obligatii ale operatorilor economici care administreaza infrastructura de transport sunt de a asigura distanta de protectie intre persoane, de cel putin 1,5 m, in zonele cu risc de aglomerare, de informare a pasagerilor, prin afise sau mijloace de comunicare sonore sau video cu privire la masurile de protectie sanitara si dezinfectie periodica a zonelor cu risc de aglomerare. Ordinul amintit contine masuri detaliate pentru fiecare tip de transport, terestru, subteran, aerian si naval.

Ordin al ministrului sanatatii si ministrului afacerilor interne privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta. Conform documentului, pe perioada starii de alerta, masca de protectie trebuie purtata in orice spatiu public inchis, spatii comerciale, mijloace de transport in comun si la locul de munca, pe toata durata prezentei in oricare din spatiile inchise ale incintei.
De asemenea, se instituie obligativitatea institutiilor si autoritatilor publice, operatorilor economici si profesionistilor de a organiza activitatea astfel incat sa se asigure la intrarea in sediu efectuarea triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor, in conditiile si cu respectarea Instructiunilor generale privind masurile de igiena, instructiuni prevazute in anexa acestui ordin comun.

Ordin al ministrului sanatatii si ministrului afacerilor interne privind aprobarea regulilor privind accesul in lacasele de cult, distanta minima de siguranta si masuri sanitare specifice pentru desfasurarea activitatilor religioase, prin care sunt stabilite masurile necesare pentru prevenirea raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta si pentru asigurarea desfasurarii activitatii cultelor religioase, inclusiv a slujbelor cu caracter privat.
Actele normative amintite au fost postate si pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, putand fi consultate accesand link-ul https://www.mai.gov.ro/utile/ .

Articolul PUBLICATE IN MONITORUL OFICIAL: Masuri obligatorii in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

INFORMARE: In acest moment in Maramures mai sunt carantinati 131 de persoane, iar in izolare la domiciliu 1.912
Citeste
Programarea candidatilor pentru sustinerea probei practice pentru obtinerea permisului de conducere
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.