INFORMARE: In acest moment in Maramures mai sunt carantinati 131 de persoane, iar in izolare la domiciliu 1.912

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali au executat, pe raza unitatilor administrativ-teritorial, 48 de misiuni in sistem integrat, in ultimele 24 de ore.

Cele 79 de efective angrenate au procedat la asigurarea ordinii si sigurantei publice, la verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, la paza locatiilor de carantinare, la verificarea respectarii masurilor de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate. Au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Echipajele mixte au verificat in teritoriu peste 1100 de cetateni cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu. S-au depistat si identificat patru persoane care nu au respectat masura de izolare la domiciliu. Au fost sanctionate contraventional si introduse in carantina institutionalizata, cu plata cheltuielilor aferente.

De asemenea, in perioada executarii misiunilor au fost identificate cinci persoane care nu au respectat interdictia cu privire la deplasarea/libera circulatie si nu au detinut declaratia pe propria raspundere.

Pentru nerespectarea masurilor prevazute de prevederile legislatiei in vigoare au fost aplicate 32 de sanctiuni in valoare de 14.710 lei. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit in tara 177 maramureseni care au intrat in autoizolare la domiciliu.

Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Maramures are date centralizate referitoare la opt locatii de carantinare. Se afla in izolare la domiciliu 1912 cetateni, statistica ce include si membri familiei.

Sunt in carantina 131 de persoane sosite in tara, in perioada starii de urgenta, si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata pe o perioada de 14 zile. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte masurilor stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, distanta de socializare si masurile de igiena stabilite de catre specialisti. Este important ca fiecare dintre noi sa avem un comportament responsabil, sa constientizam ca actiunile noastre ii pot afecta pe ceilalti si sa respectam deciziile autoritatilor pentru limitarea si raspandirea infectiilor cu noul Coronavirus. Multumim tuturor celor care au inteles ca numai impreuna vom reusi sa depasim aceasta perioada!

Articolul INFORMARE: In acest moment in Maramures mai sunt carantinati 131 de persoane, iar in izolare la domiciliu 1.912 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Pentru iubitorii de natura: Foisoare, mese, banci si vetre de foc amenajate pe Valea Chiuzbaii; Cetatenii, rugati sa fie responsabili (GALERIE FOTO)
Citeste
PUBLICATE IN MONITORUL OFICIAL: Masuri obligatorii in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.