PROTEST LA POIENILE DE SUB MUNTE: VOR ASFALT - Satenii din catunul Luhei au iesit in strada (FOTO, VIDEO)

Situatie greu de crezut la Poienile de sub Munte. Locuitorii catunului Luhei se zbat de ani de zile sa aiba o cale rutiera decenta de acces. Pana acum nu s-a intamplat nimic, in pofida faptului ca oamenii au solicitat asta administratiei locale. Situatia pare a fi departe de a se fi rezolvat.

Ziua de 1 iunie a adus un protest inedit in catunul Luhei. Aproximativ 300 de oameni au cerut primariei sa gaseasca o rezolvare a situatiei, intrucat soseaua da impresia ca ar fi fost un razboi recent, fiind aproape impracticabila. Drumul este brazdat de gropi imense, iar atunci cand ploua, este si mai rau. E imposibil de trecut. Oamenii au amenintat ca vor bloca soseaua si vor permite numai accesul autospecialelor de urgenta. Primarul comunei, Stefan Oncea, a fost prezent in randul oamenilor nemultumiti.

,,Situatia este mai complicata decat pare la prima vedere. Suntem 33 de unitati administrativ-teritoriale care facem parte dintr-un proiect pe POIM (n.red. - Programul Operational de Infrastructura Mare). In cazul nostru, proiectul implica patru aspecte - 35 km de executie retea canalizare, statie de epurare, statie de tratare a apelor si 24 km de extindere retea de apa. Momentan, din cele patru deziderate avem numai unul, statia de tratare a apei, care e functionala, insa necesita imbunatatiri. Celelalte trei nu s-au facut. Urmeaza evaluari la ministerele cu atributii. Este vorba despre un program european, cu etapele lui. Daca asfaltam, va trebui sa spargem ulterior", a detaliat, pentru DirectMM.ro, Stefan Oncea, primarul comunei Poienile de sub Munte.

Primarul spune ca ar fi vrut sa reabiliteze calea de acces, dar nu a avut parte de succes. ,,Am obtinut bani, prin SAPARD, pentru pietruire. Am incercat, apoi, asfaltarea, in 2016, pe Axa 3.5, dar proiectul a fost declarat neeligibil. Am facut contestatie. Era de genul daca ramaneau bani, ne dadeau. Distanta totala este de aproximativ 3,7 km. Problema este ca, dupa ce vom face asfaltarea, daca vom gasi resurse financiare, va trebui sa il spargem din nou, pentru retele. Vom cere sprijin, sa rezolvam situatia. Eu ii si inteleg pe oameni, ca drumul e efectiv praf. In urma discutiei de azi (n.red. - 1 iunie), unii au inteles, altii nu. Vom vedea ce va fi", a adaugat Oncea.

Preluare: DirectMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

Articolul PROTEST LA POIENILE DE SUB MUNTE: VOR ASFALT - Satenii din catunul Luhei au iesit in strada (FOTO, VIDEO) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

COMBATEREA TAIERILOR ILEGALE: ACTIUNE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER
Citeste
DISPARITIE: O fata din Craciunesti este cautata de familie si politie (FOTO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.