Principalele industrii care consuma cele mai multe produse siderurgice din Romania

Afla care sunt industriile din Romania care consuma otel si produse siderurgice. Plus alte informatii despre consumul de otel la nivel mondial.

omania este una dintre producatoarele de otel si de produse pe baza de otel si cu toate acestea este si unul dintre importatorii unor astfel de produse. De la rulouri galvanizate& si pana la foi de otel sau otel laminat colorat, tara noastra a produs in 2018 aproximativ 3,62 de tone metrice.

Comparativ cu anii precedenti, trendul a fost unul ascendent (5,2% fata de 2017), iar efectele cererii ridicate se observa si in cresterea investitiilor in sectorul siderurgic (comparativ cu 2018, in 2019, procentul a fost de 42,3%). Continua sa citesti pentru a afla mai multe despre sectoarele economice in Romania care consuma otel si derivate din otel!

In Romania ca la nivel international - otelul creste in privinta cererii!

2019 a insemnat la nivel global o cerere de otel de 1766 de milioane de tone metrice, cea mai mare parte a cererii venind din partea zonei Asiei si Oceaniei (1254 de milioane de tone metrice). In zona EU28, cererea a fost de 158, 3 de milioane de tone metrice, iar in zona USMCA, solicitarile s-au cifrat la o valoare de 135, 5 milione de tone metrice. Pentru statele CIS, cererea a fost de 58, 9 milioane de tone metrice, in timp ce in Orientul Mijlociu, solicitarea a fost de aproximativ 47,9 milioane de tone metrice.

La un nivel asemanator a fost si cererea de otel pentru statele din America Centrala si de Sud (41,6 milioane de tone metrice). Africa a avut nevoie de 36, 4 milioane de tone metrice, in timp ce restul statelor din Europa (care nu fac parte din EU28) au avut nevoie de 33, 8 milioane de tone metrice pentru a-si satisface nevoile la nivel national. Romania a colaborat pe plan regional cu Italia (care este unul dintre statele cu un nivel ridicat al productiei de otel). Printre cele mai solicitate tipuri de produse din otel s-au numarat:

  • Derivate din otel (placate, acoperite);
  • Produse din otel inoxidabil plat (cu o latime mai mica de 60mm);
  • Diverse aliaje pe baza pe otel sub forma de bare si tije;
  • Produse din otel laminat la cald;
  • Rulouri din otel laminat;
  • Produse semi-fabricate pe baza de otel.

De asemenea, Coreea de Sud este un partener al Romaniei in privinta importului de produse bazate pe prelucrarea otelului in diverse forme. In tara noastra, otelul este folosit pentru diverse sectoare de activitate, dintre care se remarca:

  • Industria miniera si de exploatare a diverselor minereuri - echipamentele si masinile-unelte sunt realizate cu componente din otel sau diverse materiale care au in compozitia lor otel;
  • Industria de automobile - anumite parti din autoturisme includ otel inoxidabil si alte produse care sunt pe baza de otel, atat pentru autoturismele personale, cat si pentru cele destinate uzului colectiv;
  • Industria de bunuri de uz gospodaresc - de la obiecte care sunt folosite in activitatile casnice si pana la cele care sunt destinate uzului locativ (cazi sau rezervoare pentru locuinte);
  • Industria echipamentelor de masurare - pentru o serie de instrumente care ajuta la masurare si contorizare;
  • In sectorul constructiilor - aici isi gaseste aplicabilitatea intr-o serie de forme, de la constructiile de locuit si pana la cele destinate utilizarii comerciale si industriale. In plus, otelul este folosit si pentru instalatii (de incalzire), dar si pentru diverse structuri de acces intr-un astfel de spatiu sau pentru protejarea acestor spatii la exterior.

Pentru anii care urmeaza, cererea de otel si produse derivate din otel ramane la un nivel constant (chiar daca este intr-o usoara scadere in comparatie cu 2019). Cu siguranta ca Romania va continua sa se numere atat pe lista producatorilor, cat si a importatorilor de otel, mai ales ca nivelul de cerere din domeniul constructiilor industriale si comerciale este in continua crestere.

Articolul Principalele industrii care consuma cele mai multe produse siderurgice din Romania apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Premier: Ordinea de prioritati la vaccinarea impotriva COVID-19 este anuntata de presedinte
Citeste
Deputatul Adrian Todoran, solidar cu micii fermieri: "Va indemn sa cumparam de la producatorii locali"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.