PREVENIRE: Politistii au actionat pentru siguranta pe drumurile judetului

Politistii rutieri au organizat la sfarsitul saptamanii trecute mai multe activitati specifice pe soselele din judet. Actiunea, coordonata de politistii Serviciului Rutier Maramures, s-a axat pe impunerea legii si constientizarea participantilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteza si consumului de alcool sau substante psihoactive.
Astfel, controalele i-a vizat pe cei care conduc in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor, dar si pe cei care apasa prea tare pedala de acceleratie.

Bilantul activitatilor a relevat constatarea a 243 contraventii si a sase infractiuni. 145 dintre soferii opriti au fost sanctionati contraventional pentru incalcarea regimului legal de viteza, iar sase pentru conducere sub influenta alcoolului.

Cea mai mare concentratie alcoolica a fost constatata de politisti pe raza municipiului Baia Mare. Este vorba despre un barbat de 35 de ani, depistat pe strada Victoriei. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare unde i-a fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Atat el, cat si alti cinci barbati depistati in timp ce conduceau cu o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat sau fara permis sunt cercetati in cadrul dosarelor penale intocmite de politisti.

Articolul PREVENIRE: Politistii au actionat pentru siguranta pe drumurile judetului apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

IJJ MARAMURES: Viitori jandarmi in stagiul de practica
Citeste
MASURI: Precizari referitoare la eliberarea certificatelor de cazier judiciar si adeverintelor de integritate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.