Posibil focar la spitalul judeTean – barbat din farcasa, tinut o saptamana la nefrologie si testat tArziu! a fost transferat la spitalul suport si intubat

ActualMM.ro va prezinta noi informatii in exclusivitate, din surse medicale, cu privire la evolutia situatiei COVID-19 in Maramures. Ieri v-am prezentat in premiera informatii despre cazul celor trei localnici din Salsig, infectati cu noul corobavirus, doi dintre ei fiind angajati ai fabricii Eaton din Sarbi. Astazi va prezentam noi informatii, in exclusivitate: posibil focar Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Dr. "Constantin Opris" din Baia Mare.

Este vorba despre o a patra persoana din zona Farcasa, infectata cu virusul. Bolnavul este un barbat cu probleme de sanatate care ar face de mai multi ani dializa. Conform surselor noastre, acesta a fost internat la sectia de Nefrologie a Spitalului Judetean. Desi prezenta unele simptome ale coronavirusului, se pare ca Directia de Sanatate Publica Maramures nu ar fi considerat necesara testarea barbatului decat vineri, 24 aprilie, dupa aproximativ o saptamana de la internarea acestuia in Spital. Intre timp, starea de sanatate a barbatului din Farcasa s-a inrautatit. In urma testarii de vineri, acesta a fost CONFIRMAT cu virusul, iar ieri, 25 aprilie, a fost transferat la Spitalul Suport . Starea de sanatate a barbatului ar fi atat de grava incat, potrivit surselor noastre, a fost intubat, iar acum respira cu ajutorul ventilatoarelor.

De precizat ar mai fi ca fiica barbatului ar fi, de asemenea, angajata a Eaton Sarbi.

Situatia este cu atat mai grava cu cat barbatul a luat contact cu medici si asistente din spital, inainte de a fi testat si confirmat cu COVID. Ramane sa vedem rezultatul acestei situatii in viitorul apropiat… Intre timp, asteptam un punct de vedere oficial cu privire la acest caz din partea DSP Maramures, respectiv raspunsul la urmatoarea intrebare: daca barbatul avea simptomatologie de COVID-19, de ce nu a fost testat mai repede? Cine isi asuma responsabilitatea in cazul in care medicii si asistentele din Spitalul Judetean vor fi confirmati ca fiind infectati?

Primarul din Farcasa confirma

"Luni, 27 aprilie, conducerea firmei Eaton, urmeaza ca , pe baza discutiilor cu autoritatile judetene si cele locale, sa stabileasca noile masuri care se impun in vedere alinierii in ceea ce priveste actiunile de preventie a extinderii cu Covid-19. Din nefericire, cu toate masurile luate, trebuie sa anunt ca, la nivel de comuna, avem un caz confirmat de infectare cu Covid-19. Este vorba despre un barbat de 75 de ani, din Farcasa, pensionar, cunoscut cu mai multe probleme de sanatate si care era internat de peste o saptamana la Spitalul judetean. In cursul zilei de sambata a fost intubat si transferat la Spitalul de Boli Infectioase , spital care este pregatit sa preia pacienti infectati cu Covid-19. De mentionat ca niciunul dintre membrii familiei sale nu prezinta simptome de infectare. In incheiere, cu speranta in suflet, va indemn pe toti ca, in aceste vremuri grele, sa urmam invataturile Bibliei si nu ne pierdem speranta in Dumnezeu pentru ca numai cu ajutorul Lui putem razbi. Dumnezeu sa va binecuvanteze!"

Adrian Barbur, ActualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

459 – incendiile distrug padurile! maramuresul este pe locul 3 in romania
Citeste
Foto – l-aTi vAzut? silian nicolae vladut, din tautii magheraus, cautat de familie si politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.