459 – incendiile distrug padurile! maramuresul este pe locul 3 in romania

459. Nu este o simpla cifra, ci numarul incendiilor inregistrate de la inceputul anului pana in 23 aprilie. Alarmant este faptul ca de la ultima raportare, respectiv ianuarie – 9 aprilie 2020, astfel de evenimente s-au dublat. Flacarile au afectat 3.379,2 hectare de padure. Ingrijorator este faptul ca in urma cu doua saptamani a fost raportata o suprafata de 1.600 ha mistuita de incendii. In top se mentin judetele Hunedoara – 603 ha, 47 de incendii, Gorj – 444,5 ha, 52 de incendii si Maramures 418 ha, 53 incendii.

Fii responsabil!

Este alarmanta nepasarea oamenilor, care fie din neglijenta, fie din nepasare sau pur si simplu intentionat dau foc padurilor. Cu siguranta se pot gasi alte solutii pentru curatarea terenurilor agricole si nu incendierea acestora. In aceste momente, cand distanta sociala ingreuneaza implicarea voluntarilor in activitatile ocoalelor silvice, iata ca ne confruntam cu un altfel de fenomen care mistuie activitatea padurarilor, inima si mai presus de toate aurul verde al Romaniei. Acest lucru trebuie sa inceteze.

Cerem vigilenta din partea autoritatilor locale, judetene, dar si a tuturor romanilor care observa astfel de evenimente nefaste. Paduri de brad, arbori, vegetatie uscata, toate sunt puse la pamant. Nu ne dorim sa ne confruntam cu incendii precum cele din Australia sau California.

Nicio amenda aplicata celor vinovati de producerea incendiilor padurilor nu poate egala pagubele facute. Fondul forestier are nevoie de ani buni pentru a se regenera.

Stop! Opriti-va!

Gelu Puiu/facebook.com.

Urmarire ca-n filme, cu strazi blocate de masini de politie in baia mare
Citeste
Posibil focar la spitalul judeTean – barbat din farcasa, tinut o saptamana la nefrologie si testat tArziu! a fost transferat la spitalul suport si intubat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.