Politistii rutieri baimareni, in vizita la gradinita nr

Saptamana aceasta a debutat diferit, atat pentru un ofiter din cadrul Biroului Rutier Baia Mare cat si pentru copiii Gradinitei Nr. 27 din municipiu. Nu este vorba de o misiune atipica, ci de una dintre numeroasele intalniri pe care le au politistii cu cei mici, pentru a discuta siguranta lor.

Intalnirea de azi a constituit un bun prilej de insusire a unor reguli pe care cei mici trebuie sa le respecte pentru a evita implicarea in accidente rutiere si de constientizare a faptului ca circulatia pe drumurile publice nu este un joc in care se poate trisa.

Micutii au aflat care este rolul politistului rutier, ce se intampla cu "oamenii rai", dar si ce trebuie sa faca ei pentru a nu fi raniti atunci cand circula in calitate de pietoni sau biciclisti. Intr-o modalitate interactiva, reprezentantul Politiei le-a vorbit despre semnificatia indicatoarelor rutiere, despre traversarea regulamentara, despre elementele reflectorizante si despre diferitele situatii in care se pot regasi ca participanti la trafic.

La finalul activitatilor, cei mici l-au convins pe politist ca sunt responsabili cand circula pe drumurile publice, ca gandesc profund si pot face diferenta dintre bine si rau. Iar chipurile zambitoare surprinse in fotografie sunt dovada unei activitati reusite.

Sofer cu 1
Citeste
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive. Decizia este definitiva
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.