Politistii au incatusat doi tineri

Situatie tensionata in randul unor politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Satu Mare. Mai exact, doua patrule de politie au fost nevoite sa intervina si sa imobilizeze doi tineri intr-un scandal provocat dupa un accident rutier produs joi la Botiz. Cum tinerii au declarat ca au sosit din Franta si din Germania, tari cu peste 10.000 de cazuri confirmate de COVID19, politistii au cerut sa fie testati de urgenta si trimisi in autoizolare. Doar ca specialistii din cadrul Directiei de Sanatate Publica au refuzat acest lucru, opinand ca fortele de ordine nu sunt in pericol.

Comunicatul Sindicatului Europol

"La data de 19.03.2020 in jurul orei 18:00 politistii satmareni au fost sesizati de producerea unui eveniment rutier inafara localitatii Botiz, judetul Satu Mare. La fata locului s-a deplasat o patrula de ordine publica din mediul rural, o patrula de politisti rutieri, un criminalist si 2 echipaje SMURD.

Un autoturism a intrat in depasirea mai multor autovehicule iar pentru a evita un impact cu un autoturism care se apropia din sens opus a iesit inafara partii carosabile lovind un stalp si gardul unei case. In autoturismul neinmatriculat se aflau doua persoane, iar soferul era sub influenta bauturilor alcoolice. In sprijin la fata locului a sosit si o patrula de politisti rutieri.

Soferul si pasagerul au devenit recalcitranti si s-a impus ca politistii prezenti sa utilizeze mijloace de imobilizare corp la corp. Dupa ce au fost urcati in autospeciala SMURD, cei doi barbati au declarat ca in cursul zilei de 18.03.2020 s-au intors din Franta .

Cu toate ca politistii au purtat masca si manusi de unica folosinta pe parcursul interventiei, acestia au raportat incidentul si au fost tinuti 2 ore la UPU, pentru ca in final sa fie refuzati de DSP sa li se recolteze probe sau sa fie trimisi in autoizolare la domiciliu.

Nimeni nu s-a deranjat sa ii testeze pe politisti si pe colegii de la SMURD cu toate ca acestia au ajuns sa intre in contact direct cu cei doi barbati ce provin din zone rosii. Mai mult decat atat, superiorii le-au transmis politistilor sa mearga la sediul ISU pentru a le fi dezinfectate autospecialele si echipamentul, urmand sa isi continue serviciul

Mai mult, politistilor li s-au reprosat ca "exista alti colegi care au fost si mai expusi decat ei si nu s-au contaminat". Ne punem intrebarea, cat vor mai accepta politistii sa isi indeplineasca atributiile de serviciu in conditiile in care institutiile statului nu ii protejeaza nici macar in situatii extreme, refuzand sa ii testeze sau sa ii supuna autoizolarii, pentru a ne proteja familiile si pe noi".

Comenteaza cu Facebook

Racire accentuata, ninsori si intensificari ale vantului pentru maramures
Citeste
Simona timis – "va intreb pe dumneavoastra si pe toata lumea asta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.