Simona timis – "va intreb pe dumneavoastra si pe toata lumea asta

Primul roman cazut victima a coronavirusului in Italia a fost inmormantat in tara. Femeia de 80 de ani si sora ei, care s-a stins de cancer, au fost aduse pe ascuns din Italia. Masina cu cele doua sicrie a blocat ore bune Vama Cenad pana i s-a permis sa ajunga la Borsa, locul natal al celor doua femei decedate. E imoral, dar nu ilegal, spun autoritatile care au grabit inmormantarea si au bagat in carantina soferul dricului.

Simona Timis, fiica femeii moarte de coronavirus: Eu nu stiam chestia asta ca trebuie sa intrebam autoritatile romane, care nu ne-au ajutat nici macar cu un sfat, ca putem sa ne aducem mama acasa. Va intreb pe dumneavoastra si pe toata lumea asta: "Cine nu si-ar aduce mama acasa?".

Ion Sorin Timis, primar Borsa: A plecat in Italia acum cateva saptamani. O insotea pe o sora d-ale ei, o sora care era in Italia la investigatii medicale. Sora ei bolnava de 75 de ani, bolnava de cancer. Ghinion! A murit si sora ei cu o zi inainte.

Durerea a impins familiile celor doua surori la un gest disperat. Sa-si aduca rudele acasa. Pentru asta, au platit 5.000 de euro unei firme de pompe funebre. La intrarea in tara, autoritatile au fost luate prin surprindere. Asa ca au blocat dricul la frontiera.

Ion Sorin Timis, primar Borsa: Repatrierea lor s-a facut perfect legal, dar imoral. O firma de pompe funebre s-a deplasat in Italia, a preluat cele doua sicrie, cu acte in regula, cu pasaportul mortuar de transport si a ajuns in vama romaneasca fara sa stie nimeni nimic.

Dupa ce au fost verificate toate actele, masina de pompe funebre a fost lasata sa intre. Dar a fost escortata de politie pana la cimitir.

Doar doua rude au avut voie sa asiste la inmormantare.

"Familia s-a silit din toate puterile sa se aduca si sa fie inmormantate in cimitirul bisericii. A fost dorinta lor si iata, Dumnezeu le-a ajutat".

Simona Timis, fiica femeii moarte de coronavirus: Am respectat intocmai, cu masti, halate, botosei in picioare, de toate.

Ion Sorin Timis, primar Borsa: S-a incheiat procedura asta de inhumare foarte simplu, din masina direct in groapa, pamant peste ele, fara slujba, fara nimic.

Soferul masinii de pompe funebre a fost obligat sa intre in carantina. Insa barbatul s-a opus.

Ion Sorin Timis, primar Borsa: A facut un scandal monstru, s-a luat la scandal si la bataie cu reprezentantii Primariei Borsa ca el nu vrea sa intre in carantina si pana la urma Jandarmeria i-a pus catusele si l-a dus in carantina intr-un loc special, sub paza stricta.

Dan Buca, purtator de cuvant Prefectura Maramures: A primit o sanctiune contraventionala in valoare de 4.000 de lei si dosar penal pentru zadarnicirea bolii. Colegii jandarmi, de asemenea, au intrat si ei in izolare la domiciliu.

In Italia, in zonele-focar, cimirele sunt pline. Cei rapusi de coronavirus sunt ingropati sau incinerati in alte orase, fara funeralii si fara ca rudele sa-si ia adio.

Imagini video pe Observator Antena 1.ro. Click aici.

Comenteaza cu Facebook

Politistii au incatusat doi tineri
Citeste
Barurile, cofetariile, cafenelele, luate la puricat de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.