Pentru a insela rar-ul, firma care transporta muncitorii la uac dumbravita monta si demonta scaunele in microbuz

Asa cum am promis, revenim cu informatii in exclusivitate referitoare la cazul publicat de site-ul nostru in data 17 octombrie 2019. Atunci va prezentam, in exclusivitate, informatii despre un accident produs in apropiere de sediul fabricii UAC Dumbravita, in care au fost implicate doua microbuze ale unei firme care se ocupa cu transportul muncitorilor la unitatea economica amintita.

CERTIFICATUL DE INMATRICULARE RIDICAT DE POLITIE, INAPOIAT DE RAR. Cum au fost inselati angajatii RAR?

Conform informatiilor oficiale, politistii de la rutiera ne-au confirmat faptul ca in anul 2019 certificatul de inmatriculare al microbuzului implicat in accidentul rutier din 27 septembrie 2019 a mai fost ridicat: DE DOUA ORI!!! Si atunci, datele inscrise nu corespundeau cu realitatea din microbuz. Asadar, politistii au ridicat talonul. Ce au facut administratorul firmei? Nimic mai simplu: A DEMONSTAT SCAUNELE PE CARE TOT EL LE-A MONTAT ILEGAL. S-A PREZENTAT LA REGISTRUL AUTO ROMAN, CARE A STABILIT CA TOTUL ESTE IN REGULA! ASTFEL, CERTIFICATUL DE INMATRICULARE ERA INAPOIAT PROPRIETARULUI VEHICULULUI.

Certificatul de inmatriculare – 9 locuri

In 27 septembrie 2019, la momentul producerii accidentului, microbuzul era din nou modificat. In acte acesta figureaza ca mijloc de transport 8 plus 1! In realitate insa, tot conform informatiilor oficiale ale politistilor maramureseni, erau 14-15 calatori. Toti pe scaune! Cum au aparut mai multe scaune? Simplu. Dupa inspectia de la RAR, scaunele s-au montat ILEGAL din nou.

RASPUNSUL IPJ MARAMURES

"Verificarile efectuate pana in acest moment de politistii rutieri cu privire la accidentul de circulatie produs la data de 27 septembrie a.c., pe raza localitatii Dumbravita, au relevat ca in jurul orei 14.30, un tanar de 20 de ani, domiciliat in comuna Sisesti, care a condus un autovehicul special pe DC23 in localitatea Dumbravita nu a pastrat distanta corespunzatoare si a intrat in coliziune fata-spate cu un microbuz condus regulamentar in aceeasi directie de mers de un barbat de 55 ani, din Baia Sprie.

In urma impactului, doi baimareni de 50 respectiv 55 ani, ambii pasageri in autovehiculul al carui sofer nu a pastrat distanta de siguranta, au suferit leziuni corporale.

La momentul sosirii politistilor la locul accidentului se aflau doar cele doua victime si conducatorii auto.

Din cercetarile efectuate a rezultat ca in autovehiculul condus de tanarul de 20 ani, in momentul producerii accidentului se aflau 14-15 persoane, toti pe scaune, iar autovehiculul special este omologat ca autovehicul M1, prevazut cu 9 locuri pe scaune. Acest tip de autovehicul poate fi condus pe drumurile publice de catre orice persoane care poseda permis de conducere categoria B.

La data producerii accidentului, s-a constatat ca datele din certificatul de inmatriculare al autovehiculului nu corespund cu caracteristicile tehnice ale acestuia, prin aceea ca are montate mai multe scaune, marind astfel numarul de locuri de autovehicul.

Facem precizarea ca pentru aceasta abatere, in cursul anului 2019, certificatul de inmatriculare al acestui autovehicul a fost retinut de catre politia rutiera din judetul Maramures, de doua ori.

In cauza s-a intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporale din culpa, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare".

In loc de concluzii!

Vom reveni cu o pozitie oficiala din partea Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures. Suntem extrem de curiosi daca accidentului de munca a fost sau nu sesizat. Daca da, vom incerca sa aflam stadiul anchetei. Totodata, vom incerca sa obtinem si pozitia oficiala a reprezentantilor Registrului Auto Roman, vis-a-vis de aceasta speta. Nu de alta, dar oamenii vorbesc multe si suntem tare curiosi daca partile mentionate au reactionat invre-un fel. Nu vrem sa moara oameni nevinovati pe soselele judetului din cauza unor inconstienti. Altfel nu ii putem numi pe cei care modifica mijloacele de transport doar de dragul de a avea, probabil, un profit mai mare.

CITESTE SI:

Primarul Chereches a dat dispozitie sa fie ridicate toate masinile abandonate pe domeniul public
Citeste
Patron arhicunoscut in baia mare, cinci masini distruse
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.