O baispreanca de 55 de ani si-a insusit un portofel gasit pe strada

S-A ALES CU DOSAR PENAL Ce trebuie sa faca un cetatean cand gaseste un portofel cu bani? Raspunsul tine in primul rand de spiritul civic si de empatie. Puneti-va in locul celui care l-a pierdut si predati-l la politie! Acelasi lucru trebuie sa-l faceti cu orice bun gasit! Legea prevede un termen de predare a bunurilor gasite – 10 zile. Altfel, puteti fi cercetat pentru insusirea bunului gasit, infractiune prevazuta de Codul Penal.

Citeste si:  ACTIUNE DE NOAPTE IN BAIA MARE – Au incercat sa fure motorina dintr-un rezervor, dar au fost opriti de un tanar curajos

Sambata, 18 mai, o femeie si-a uitat portofelul cu 1.100 de lei, acte personale si carduri, pe o banca dintr-o statie de autobuz, de pe strada Gutinului din Baia Sprie. Dupa aproximativ o jumatate de ora femeia s-a intors, insa nu l-a mai gasit si i-a sesizat pe politistii din oras. Au fost demarate de indata activitatile in vederea recuperarii banilor si identificarii persoanei care i-a luat.

In cursul aceleiasi zile a fost identifica o femeie de 55 de ani, din oras, care a gasit portofelul si si-a insusit banii. O parte din prejudiciu a fost recuperat si restituit partii vatamate. In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Barbat beat accidentat in viseu de sus dupa ce a cazut de pe bicicleta, un altul, tot baut, a facut accident la leordina
Citeste
COD PORTOCALIU DE INUNDATII pe mai multe rauri din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.