Barbat beat accidentat in viseu de sus dupa ce a cazut de pe bicicleta, un altul, tot baut, a facut accident la leordina

Pe doua, pe patru roti sau…pe jos, alcoolul reprezinta un factor de risc. In acest week-end un biciclist, in stare de ebrietate, a ajuns la spital, iar un sofer care conducea beat si-a avariat autoturismul.

Sambata, 18 mai, politistii au fost sesizati sa intervina pe strada 1 Mai din Viseu de Sus, unde a fost ranit un biciclist. La fata locului a fost identificat un barbat de 41 de ani si s-a constatat ca pe fondul consumului de alcool, biciclistul s-a dezechilibrat, a cazut si s-a ranit. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentratie de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. A fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Tot sambata, politistii au intervenit pe raza comunei Leordina, la un accident de circulatie soldat cu avarierea unui autoturism si distrugerea unui gard. Politistii au constatat ca un tanar de 26 de ani a urcat in stare de ebrietate la volan, a pierdut controlul volanului si a ajuns cu autoturismul in gard. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0.72 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care tanarul a fost condus la Centrul de Permanenta Ruscova, in vederea recoltarii de mostre biologice de sange.
In cauza s-a intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de ,, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Aproape 370 de interventii la evenimente pentru politistii maramureseni, in ultima saptamana

In saptamana 13-19 mai a.c. politistii maramureseni au intervenit la 369 de evenimente semnalate pe raza judetului, in 194 de cazuri fiind vorba de sesizarea unor infractiuni de natura judiciara sau privind siguranta publica si rutiera. Cele mai multe interventii, 285, au fost la evenimente semnalate prin sistemul de urgenta 112.

Totodata in saptamana care a trecut politistii au organizat pe raza mai multor subunitati, 40 de actiuni punctuale pe domenii de activitate/infractionalitate: siguranta traficului rutier, comert ilicit, delicte silvice etc., in cadrul carora au aplicat peste 1.200 de amenzi pentru abateri de natura contraventionala.
Politistii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 18 accidente rutiere, din care patru soldate cu raniri grave. In urma actiunilor organizate si desfasurate pe aceasta linie au fost constatate 24 infractiuni rutiere din care cele mai multe de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, fiind retinute 81 permise de conducere si 19 certificate de inmatriculare.
Politistii de investigatii criminale desfasoara cercetari pentru solutionarea a aproape 40 de cazuri de furt inregistrate saptamana trecuta, cele mai multe din locuinta, urmate de cele din auto si din societati comerciale/magazine. Intrucat majoritatea furturilor sesizate s-au comis pe fondul neatentiei sau neasigurarii bunurilor de catre proprietari, politistii de prevenire recomanda cetatenilor sa fie vigilentie, sa nu lase bunuri la vedere in autoturisme si sa-si asigure locuintele si ziua si noaptea.

Emisiune comuna Romania-Vatican 2019. Vizita Apostolica a Papei Francisc in Romania
Citeste
O baispreanca de 55 de ani si-a insusit un portofel gasit pe strada
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.