MASURI PRIVIND PREVENIREA RASPANDIRII COVID-19: Zonele aglomerate, centrele comerciale, terasele si mijloacele de transport in comun luate la puricat de politisti

Ca urmare a cresterii accentuate a numarului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 in ultimele 24 de ore, sub autoritatea Institutiei Prefectului, au fost desfasurate actiuni de verificare in zone aglomerate, centre comerciale, terase si mijloace de transport public in comun, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19.

In acest sens ieri, 14 iulie, la activitati au participat 76 de politisti din cadrul I.P.J. Maramures si politisti locali.

Astfel, la nivelul judetului Maramures, au fost executate 4 actiuni punctuale. In cadrul acestor activitati au fost verificate 11 societati comerciale/persoane fizice autorizate, 10 mijloace de transport public in comun si au fost legitimate 75 de persoane.

In total, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 10.200 de lei, astfel:

  • 8 de sanctiuni pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala;
  • 1 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 in context COVID – 19;
  • 2 sanctiuni aplicate pentru participarea la activitati in spatiul public/privat/inchis pentru care au fost instituite interdictii/restrictii.

De asemenea, au fost aplicate 190 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 cu o valoare totala de peste 88.000 de lei.

Activitati asemanatoare vor fi desfasurate in continuare in vederea constientizarii tuturor cetatenilor privind necesitatea respectarii masurilor de distantare sociala.

Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.

Articolul MASURI PRIVIND PREVENIREA RASPANDIRII COVID-19: Zonele aglomerate, centrele comerciale, terasele si mijloacele de transport in comun luate la puricat de politisti apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 15 iulie 2020: 250 cazuri noi in Maramures (11 nou inregistrate in 24 de ore). La nivel national, ramanem la peste 600, zilnic
Citeste
CICARLAU: Identificati dupa comiterea unui furt de acumulatoare. Un tanar retinut pentru 24 de ore
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.