Masini avariate in baia mare de un sofer care conducea beat si fara permis, mopedist bau ranit dupa ce s-a rasturnat in coruia

Sambata dupa-amiaza, politistii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident de circulatie cu pagube material, produs pe raza municipiului.

La fata locului s-a constatat ca un tanar de 32 ani, domiciliat in Baia Mare, a condus un autoturism dinspre strada Horea catre strada Vasile Lucaciu, iar in dreptul unui imobil, in momentul in care a incercat sa parcheze autoturismul, a acrosat o autoutilitara, care se afla parcata regulamentar. In urma impactului, cele doua autovehicule au fost avariate.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca baimareanul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 1.23 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la Spitalul Judetean Baia Mare pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauza s-a intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari, urmand a se dispune masuri legale.

***

Politistii Biroului Rutier Baia Mare au intocmit dosar penal pe numele unui barbat de 42 de ani, domiciliat in comuna Remetea Chioarului, care a comis trei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Verificarile efectuate pana in acest moment au relevat ca sambata seara, in timp ce a condus un moped pe D.J. 184 C, dinspre localitatea Coruia catre intersectia cu D.J. 182 B, pe fondul consumului de alcool barbatul a pierdut controlul directiei si a cazut pe partea carosabila, accidentandu-se. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijri medicale.

Cercetarile efectuate au relevat ca mopedul nu era inmatriculat sau inregistrat, iar testarea cu aparatul etilotest a barbatului a indicat o concentratie de 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui auto neinmatriculat.

***

La data de 7 iunie a.c., in jurul orei 19:40, in timp ce desfasurau activitati pe strada 22 Decembrie din Seini, politistii din oras au observat ca un autoturism a fost aproape sa intre in coliziune cu un alt autovehicul, iar soferul si-a continuat deplasarea oprind apoi intr-o parcare.

Politistii au identificat la volan 49 de ani din Seini. In urma testarii soferului cu aparatul etilotest a rezultat 1.08 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Soferul a fost condus la Centrul Medical de Permanenta din orasul Seini, unde i s-au recoltat probe biologice de sange, pentru determinarea exacta a alcoolemiei. In cauza se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

***

Politistii Serviciului Rutier Maramures au fost la datorie si in weekendul care tocmai a trecut si au efectuat, atat in municipiu cat si pe raza judetului, mai multe actiuni, avand ca scop prevenirea si combaterea accidentelor rutiere.

Intrucat viteza excesiva constituie in continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave de circulatie, politistii au actionat cu aparatura radar din dotare. Pentru neregulile constatate, politistii rutieri au aplicat 64 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 32.000 de lei.

Dintre acestea, 43 au fost aplicate pentru depasirea vitezei legale de deplasare, iar celelalte pentru nefolosirea centurii de siguranta, neacordare de prioritate, efectuarea de depasiri neregulamentare si alte abateri de la normele privind reglementarea circulatiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retinute 11 permise de conducere si 2 certificate de inmatriculare.

Apelul Ministrului Sanatatii catre romani: "Daca exista dovezi in acest sens, daca cineva stie…"
Citeste
Batrana din baia mare, inselata si talharita de o femeie care i-a promis pomelnice
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.