INUNDAtII IN MARAMURES: Ce pagube a provocat revarsarea raurilor Tisa si Viseu

In conformitate cu datele centralizate din rapoartele operative, precipitatiile abundente cazute, in ultimele 24 de ore, au condus la formarea de scurgeri si torenti pe versanti care au contribuit la cresterea debitelor si nivelurilor unor paraie care s-au revarsat din albie si nu au putut fi preluate de retelele de canalizare. De asemenea, si raurile Tisa si Viseu s-au revarsat si au produs pagube in unitatile administrativ-teritoriale Bistra si Campulung la Tisa. Au fost afectate de inundatii trei gospodarii, o traversare pietonala, 10,7 km de strazi, 7 km de drumuri agricole, 16 km de drum forestier, o traversare pietonala, 0,05 km de drum judetean, 96 hectare de teren arabil, 22 hectare pasuni si fanete.

De revarsarea apelor au fost afectate si 80 hectare de teren in zona protejata "Natura 2000". Suvoaiele de apa formate pe versanti au transportat aluviuni, pietris, material vegetal si lemnos care au ajuns pe calea ferata si drumul judetean. Coordonate de presedintele CJSU, prefect Nicolae-Silviu Ungur, echipele de interventie au actionat pentru curatarea tronsonului de cale ferata, respectiv portiunea de drum judetean afectat.

Pe perioada executarii lucrarilor a fost oprita circulatia pe cale ferata. De asemenea, echipaje de politie au sprijinit actiunea de interventie pe drumul judetean si au dirijat circulatia rutiera, alternativ, pe un singur sens. Personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures impreuna cu pompierii militari si membri comitetului local pentru situatii de urgenta au lucrat la suprainaltarea unui dig, cu saci de nisip, (au fost utilizati 1000 saci de nisip si doua autobasculante cu nisip) pe malul stang raului Viseu, in zona localitatii Petrova.

La Valea Viseului, pompierii militari, personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor au actionat pentru constructia unui dig, in vederea protejarii unei case. Pe perioada revarsarii apelor cele doua persoane din gospodarie au fost evacuate preventiv. La subtraversarea digului de la Teceu, comuna Remeti, personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures a intervenit cu doua motopompe de mari dimensiuni pentru evacuarea apei din zona de incinta. Nivelurile si debitele crescute ape raurilor Tisa, Iza si Baicu au afectat constructii hidrotehnice din administrarea Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures: doua consolidari de mal, pe o lungime de 200 de metri, respectiv 150 de metri si doua lucrari de consolidare de mal executate din gabioane. Pagubele vor fi constatate si evaluate de catre o comisie stabilita prin ordin de prefect care se va deplasa in teren, iar ulterior se va intocmi proiectul de Hotarare de Guvern, pentru solicitarea fondurilor necesare eliminarii efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Articolul INUNDAtII IN MARAMURES: Ce pagube a provocat revarsarea raurilor Tisa si Viseu apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PREMIERE: Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei, desemnat “Cel mai comunicator din MAI”
Citeste
PERFORMANtA: A realizat fix 1.00 mg/l alcool pur in aerul expirat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.