Instabilitate atmosferica si cod galben de ploi pana luni seara

ANM a emis informare meteo valabila pentru intervalul 02 mai, ora 13 – 03 mai, ora 12.
Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile estice, sud-vestice si in zona montana. Vor fi perioade in care se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.

In intervalul 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22, in Maramures intra in vigoare un COD GALBEN. Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate cantitativ.


In Muntenia, Moldova si local in Transilvania, Oltenia si Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 25…30 l/mp si pe arii restranse, mai ales in Muntenia si in zona de munte, 40…60 l/mp.
Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 60…70 km/h, vijelii si, izolat, grindina.

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari au executat 47 de misiuni pe raza judetului
Citeste
Cod GALBEN in Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.